Rahmetli ninemin çok güzel bir sözü vardı. Derdi ki;
''Evlatlarım,yerin altındakiler üstündekilerden çoktur ama yerin üstündekiler yerin altındakilerden çok azını hatırlarlar. Onlar da zararlı ya da güzel eserler bırakanlardır. Siz güzel yaşayın ve güzel eserler bırakın ki yerin altına girdiğinizde yerin üstündekiler sizi hayırla yad etsin!''
"Okumanın bir istikameti olmalı. Anlamı olmalı. Kıblesi olmalı. Programı olmalı. Hedefi olmalı... Ben insanın kendisini "oldurması" için okuması gerektiğini düşünüyorum. Kendini olgunlaştırması için, kendini başka biri yapması için, kendini yetiştirmesi, yetkinleştirmesi, başka insanlara da saçabileceği ışıklar devşirmesi için okunması gerektiğini düşünüyorum..."
Herkes bazen hayatla başa çıkmakta zorlanır. Zor şeylerle mücadele eden herkes çıldırmış olsaydı, bu tüm dünyanın çıldırdığı anlamına gelirdi. Farklı olmak ve bir şeyleri herkes gibi yapmamak sorun değil.
İki çocuğun duygu durumları üzerine kaleme alınmış bir kitap.