2026
Nesil Yayınları

Kimsesizlerin Kimsesini Arayış Yolculuğu
2026 7. kitabı
Okunma: 26 Mart 2026 07:10
Fatih Hocamın yeni kitabı Bîkes, tam da kalbimizin en kalabalık yerindeki o ince sızıyı anlatıyor. "Kimsesiz" anlamına gelen Bîkes, bize bu dünyadaki asıl garipliğimizi ve gerçek sığınağımızı hatırlatıyor. Dünyanın gürültüsünden yorulup, kendi iç sesini duymak isteyenler için muazzam bir durak. Yazarın o naif ve şiirsel diliyle ruhumuza dokunduğu bu eser, bir romandan ziyade bir gönül sohbeti gibi. Ben huzur durağım diyorum Fatih hocamın kitaplarına... Kelimelerin arasında dolaşırken, aslında yalnız olmadığımızı, sadece "asıl vatanımıza" özlem duyduğumuzu fark ediyorsunuz. Bu eser sadece bir hikâye değil ruhun kendi kimsesizliğinde Rabbini bulma yolculuğu... Vefayı emanet gibi yüreğinde taşıyanların kitabı... Sen yaz biz okuyalım kıymetli
hocam.
BikesFatih Duman · Nesil Yayınları · 2026131 okunma
Kimsesizlerin de kimsesi vardır...
2026 9. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2026 11:52
O GECE UYUMADIM. UYUYAMADIM. Allah'a dualar ettim sabaha kadar. Ne istediğimi de ne için dua ettiğimide bilmeden dualar ettim. Ben bilmesem bile O biliyordu çünkü. Neyin eksik olduğunu da neye ihtiyacım olduğunu da O biliyordu. "Hayırlısı," dedim, Allah'ım sen biliyorsun" dedim. İlk kez gerçekten dua ettiğimi hissettim. Bir şey istemek için değil sadece derdimi anlatmak için. Duayı sadece bir şey isteyince yapılacak zannediyoruz ya insanlar. Hayır, dua davet etmek, çağırmak mânâsına gelirdi ve sadece istemek için değil söylemek için, anlatmak için de dua edilirdi. Kimse bilmiyordu. Ama evet bir tek O biliyordu. Hiç kimsenin bilmediklerini, benim bile benimle ilgili bilmediklerimi biliyordu ve her ne olacaksa O verecekti.
Alıntı
2026 13. kitabı
Aslında hep düşünürdüm aklima kitabı bitirdikten sonra acaba kimin yaşamı , gerçek mi nasıl yazıyor Fatih abi derdim cevabımı aldım ama her kitabından insana dokunan bir el var duygu , beklenmediklik ya da kişi ne anlarsa. Affetmek hafiflemektir. İnsana nefes aldırır . Ölüm var . Sağolasın Fatih abi...
2026 2. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2026 08:57
Fatih Duman
Cânım kâri, herkesin bir hikâyesi var bu dünyada. Bazıları hikâyelerini anlatır, anlatmaya mecburdur ve hatta anlatmazsa yaşayamaz. Bazıları anlatmaz, anlatamaz; utanır, saklar ve
BikesFatih Duman · Nesil Yayınları · 2026131 okunma
Bazı satırlar var ki insanın içinde uzun süre yankı bırakıyor..
2026 26. kitabı
Okunma: 13 Mart 2026 06:27
öykü serisinin 4. kitabı
Bikes
’yi okudum. Yine kalbimize dokunan satırlarıyla bize çok güzel hatırlatmalar yapmis hocam..Hayatımizin bir anda değişebileceğini, sahip olduğumuzu sandığımız şeylerin aslında ne kadar geçici olduğunu derinden hissettiren bir hikaye.İnsanların çoğu zaman hatalarımızla bizi yargıladığını ama içimizde taşıdığımız yükleri kimsenin tam olarak bilmediğini çok güzel anlatmis.Anlatamadığımız acıların, susuşların ve gözyaşlarının aslında ne kadar gerçek olduğunu okurken bir kez daha fark ediyor insan. İnsanlığın, affetmenin ve dertli olanın derdiyle dertlenmenin ne kadar özel olduğunu yeniden hatırlatti bana. Okurken sadece bir hikâye değil, insan olmanın ağırlığını ve güzelliğini de hissediyorsunuz. Kalemi daim olsun, yazsın biz de okuyalım. Hatirlatma olsun
Meczup
Meczup
152 Gün
152 Gün
Bikes
Bu sira ile okunursa ilk kez okuyacaklara tavsiyemdir..
Bîkes
2026 43. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 09:45
Yine çok güzel bir kitaptı. Diğerlerinin devamı niteliğindeydi. Ömer Amca ve Fadime Teyze’nin hikayesi bitmişti ama başkaları ile devam etti olaylar. Çok duygusaldı. Çok gerçekti. Çok tanıdıktı. Babasızlık… Neyse işte. Yine ağlattı beni ama bu kez sevinç gözyaşları değildi gözlerimden süzülenler… Beni üzen kitapları çoğunlukla sevmem ama bunu sevdim… Hem de çok…
2026 24. kitabı
#arzununokudukları #okudumbitti #yorum
2026 12. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 23:30
Kimsesiz olmak bir yana anlaşılamamak ne kadar da kötü dinleyenin olmaması çevrende herkesin var ama aslında hiç var olmamaları ne kadar da acı verici değil mi? Fatih abinin kaleminden yine çok güzel bir kitap ama benim bu seriden en çok beğendiğim ve etkilendiğim
Hiç Kimse
idi. Kitabın sonunda Fatih abinin önerisi üzere şu türküyü dinleyebilirsiniz; Berrin - Heba olan dünler
·120 syf.·
2026 13. kitabı
Fatih Duman’ın öykü serisinin dördüncü kitabı olan Bîkes’te, başkahraman Bîkes isimli bir kızın hikâyesini okuyoruz. “Bîkes” kelimesinin kimsesiz anlamına gelmesi, anlatılan hayatla çok örtüşüyor. Hikâye, Bîkes’in önce annesini, ardından babasını kaybetmesiyle başlıyor. Babasının vefatından sonra gelen bir mektupla, onu büyüten ailesinin aslında evlatlık aldığını, öz çocukları olmadığını öğreniyor. Bu gerçeği öğrenmek Bîkes’i derinden sarsıyor. Bu noktadan sonra Bîkes’in kimsesizlik duygusunu, aidiyet arayışını ve iç dünyasında yaşadığı kırılmaları hissederek okudum. Anne ve baba kaybının acısına, bir de kimliğini sorgulama süreci ekleniyor. Zamanla biyolojik annesini bulsa da, yaşadığı üzüntüler ve yalnızlık hissi hikâyenin merkezinde yer alıyor. Kitabı okurken beni en çok etkileyen yönü, kimsesizliği anlatırken umudu kaybettirmemesi oldu. Yazar, manevi bir bakışla aslında hiç kimsenin gerçek anlamda kimsesiz olmadığını; bizi yaratan Rabbimizin her an bizimle olduğunu hissettiriyor. “Kimsesizlerin kimsesi Allah’tır” düşüncesi satır aralarında çok güzel işlenmiş. Hayatta her şey başımıza gelebilir; ama Allah’a yönelmenin kalbi güçlendirdiğini, kırılan yerleri sardığını ve insana ferahlık verdiğini bu öyküde açıkça gördüm. Ben bu kitabı okurken hüzünle birlikte huzur da hissettim ve gerçekten keyif aldım.
2026 5. kitabı
Okunma: 19 Mart 2026 02:58
Aslında kitap çok akıcı bir çırpıda okunacak öykü tadında yazarın bir çok kitabını okudum her kitap başka hikaye her kitap başka hayatlar severek okudum kalemine yüreğine sağlık fatih Duman

Fatih DumanYazar · 26 kitap
1987 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğdu. Çatalca İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı. Bir dönem Ürdün Devlet Üniversitesi'nde de öğrencilik yapan Fatih Duman Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dördüncü sınıfında öğrenimine devam etmektedir. Buruciye Edebiyat, Dikili Ekin ve Ferda gibi dergilerde yazı ve şiirleri yayınlanan Fatih Duman pek çok kurumun düzenlediği şiir ve makale yarışmalarına katılmış ve ödüler almıştır. 2007 yılından beri de Ferda Edebiyat ve Kültür Dergisinin editörlüğünü yapmaktadır.