Mart 2022
İlk Yayın Tarihi:
2017
Nesil Yayınları

Okumak yol bulmak demektir...
2024 27. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2024 14:51
Değerli kitap dostlarım, Bu kitaptan ve yazardan öğrendiğim ilk ve önemli bir kelime “kâri”, okuyucu demektir.. yazar paragraflarında sık şekilde bu kelimeyi kullanmaktadır. Yine kitaptan güzel bir alıntıyla devam etmek istiyorum.. “O, sözüne "Oku" diye başladığındandır kitaplara sevdamız...” Okumak yol bulmak demektir diyor ve incelmeme devam ediyorum.. Yazarın okuduğum ilk romanı, ama dili çok hoşuma gitti anlatım tarzı sanki sohbet havasında kahveyle harika gidiyor. Konu olarak daha çok güncel konuları anlattığı için konuların içinde okurken yer yer kendinizi buluyorsunuz. Okumanızı tavsiye eder. İyi okumalar dilerim.. @Mer_iyye
Mutlu Kılıç
Mutlu Kılıç
@Meldaww @kbroznrclkk @Nazeninur https://1000kitap.com/DergahiAsk https://1000kitap.com/DergahiAsk
Puan vermedi·
Ben yalnızca derdimden anlayacak bir kişi arıyorum, tek bir kişi... Ve işte tam da onun için yazıyorum. Cânım kâri, sen varsın, biliyorum. Çok uzak bir şehirde belki ya da bir defa yüzünü görme ihtimalim hiç olmasa da ve hiç tanımayacak olsak da birbirimizi ben yine de senin var olduğunu ve bir yerlerde hayalime ortak olduğunu, dualarıma ‘âmin’ dercesine yazdıklarımı okuduğunu biliyorum. Zira, bence yazmak da dua etmek gibi... Ve bizim gibilerin kitaplara sevdası şunun için biliyorum, zira kelamın da, kalemin de ve gönlün de sahibi olan, “Oku” diyor hepimize. Biz, “Neyi?” diye bile sormaktan aciziz oysa. Ya da hadi itiraf edelim; gafiliz... Ama mademki O, sözüne “Oku” diye başladı, işte onun içindir sevdamız kitaplara... Ama ben yine de eski bir İstanbul kıraathanesinde, tahta iskemlelere oturup da ince belliden demli çaylarımızı yudumlarken dertleşip de söylemek isterdim sana bunları... Cânım kâri! Sen var ol, ol ki hayalime bir sırdaş olduğuna inanayım.
2020 43. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2020 01:02
Günaydın... Fatih Duman bu kitabında görüp ama görmemezlikten geldiğimiz çoğumuzun televizyon arkasından izlediğimiz acı gerçekleri gün yüzüne çıkarmış. Savaşlar, açlık ,darbe girişimi gibi olaylarda Türkiye'nin her zaman yardımlara koştuğunu ve daha çok koşması gerektiğini yalın bir dille anlatmış. Okuyucusunu karşısına oturtarak bazen çay içerken, bazen bi yürüyüş yaparak anlatıyor tüm içindeki dertleri. Yazarın okuduğum 3. kitabı ve okumaya da devam edeceğim. Eseri okuyarak ben dinleniyorum sanki. Bir dost oldu yazar bana. Kesinlikle tavsiyemdir.
2017 24. kitabı
Ve sonunda bitti ama bu sohbet hiç bitmesim istedim. İzmir kitap fuarında yazarımız tarafından adıma imzalanmış olan bu kitabı okumak ayrıca bir mutluluktu benim için. Teşekkür ederim Fatih Duman yüreğinize ve kaleminize sağlık. Okuyucularına Kâri diye seslenen yazarımız bizden olan konular üzerinden bizimle sohbet ediyor. Okurken bu sohbete kendini de dahil ediyorsun "evet katılıyorum doğru birde şöyle bir durum var" derken buluyorsun. Kısacası biraz sohbete ihtiyacı olan herkese tavsiye ediyorum.
Gerçekten okumayı tavsiye ederim
2023 95. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2023 13:48
Eleştiri yazılarıyla dolu bir kitap olduğunu en baştan belirtmek istiyorum, Ve çoğu yerde kendisine çok hak verdim, Gerçekten biz insanlar olarak geçmişimizi çok çabuk unutur olduk...
Mektup Destesi
·176 syf.·
2025 98. kitabı
'ın "
İkra
İkra
"sı, yazarın kendisini tanımak, yazarın hayata, dine, insana bakış açısını içselleştirmek isteyenler için bulunmaz bir rehber. Adeta okuyuculara yazılmış mektup destesi... Yazarın dili, sazın son perdesine dokunur gibi, söylenmeyecekleri söyleyen, gönlü kaleme düşürmeye çalışan bir üslup. Tekrara düştüğü yerler var mı? Var.. Onlar birer çivi çakışı, birer pekiştiriş; et-tekraru ahsen'in, yani tekrarın güzel olduğunun yüz seksen defa hatırlatılışı. Gönlün kapısına vuruyor ki, ruhun işitsin. Bu kitap, "aynı ateşte yanan", "gönül tespihinin imamesi kardeşlik" olan her vatan evladına sesleniyor. "Et kokarsa tuzlanır, ya tuz kokarsa?" diye soran, içinde biraz da olsa vicdan emaresi taşıyan herkese tavsiyemdir. Hâl böyleyken, sana düşen, son kıyı, son limanın sen olduğunu anlamandır. Seni bir muştuyu bekler gibi bekleyen o şehirlere, "Gücünüz yetiyordu gelmediniz" demelerine mahal bırakmamandır. O yüzden diyorum ki; durma kâri, al eline, oku! Vesselam
Hayata Dair
Fatih duman İkra kitabı incelemesi
2025 1. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2025 00:00
O kadar güzel ve dinlendirici bir kitap okudum ki 1 Ocak 2025 te ilk paylaştığım kitap tasavvuftu, şimdi bu seneyi uğurlarken de tasavvufi bir kitapla kapatmak istiyorum. İlk tesettüre girdiğim hafta tüyap kitap fuarında imzalamıştı bu eseri sevgili @1fatihduman benim için. O zaman 3 harfliler diye anılan serisini okumuştum, bilirsiniz; Ene, Dem, Sır, Pir, Ama ve diğerleri. İkra’yı ise bırakmıştım, nasip şimdiyeymiş. Öyle tatlı bir eser ki sanki karşılıklı sohbet tadında geçiyor. Kendinizi kitabın içinde buluyorsunuz. Ve ben İkra’yı okurken o kadar çok “Vah…” dedim ki. Duygularınızı besleyen kısa kısa konulardan oluşan bu kitabı lütfen okuyun. Ruhunuza iyi gelecektir Tavsiyemdir
2023 3. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2023 17:16
Fatih Duman
O, sözüne " Oku" diye başladığındandır kitaplara sevdamız ... Aslında benim kitap okuma sevdam fatih duman' in ENE kitabıyla başladı diyebilirim. Bu kitabı da çok severek okudum ve bütün kitaplarını da okumayı düşünüyorum ...Bence herkes fatih duman kitaplarıyla tanışmalı ...
2024 3. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2024 01:01
....... O, sözüne "Oku" diye başladığındandır kitaplara sevdamız ... Canım kâri, sen varsın biliyorum. Çok uzak bir şehirde belki ya da bir defa yüzünü görmek ihtimalim hiç olmasa da ve hiç tanımayacak olsak da birbirimizi ben yine de senin var olduğunu ve bir yerlerde hayalime ortak olduğunu, dualarıma amin dercesine yazdıklarımı okuduğunu biliyorum. Zira bence yazmak da dua etmek gibi.... . . Kitap bilip de bilmemezlikten görüp de görmemezlikten, duyup da duymamazlıktan geldiğimiz olayları ele almis.. Ve yazar kitabında karşısında siz varmışsınız gibi size hitap eder gibi anlatıyor anlattıklarını Bir nevi dertleşme, bazı durumlar için zelzenişler, üzüntüsünü dile getiriyor çoğu satırda... Vatan millet sevgisini, günümüz şartlarında da devam eden savaşın soğuk ve acı yüzünü, çaresizlikleri, bu gerçek karşısında duyarsız kalışı anlatıyor... Ülkemize dair, hatta sadece ülkemiz değil tüm dünyaya dair bazı gerçekleri gün yüzüne öyle çıkarmış ki, okurken satırları kendimizi ya da insanlığı sorguluyorsunuz, Şahane bir anlatım ve asla kurgu değil anlatılanlar yaşanmışliklar, ne yazikki hepside acı gerçekler. Ben kitap hakkında buraya ne yazarsam yazayım yetersiz kalacaktır, kesinlikle okunması ve yüzleşilmesi gereken gerçekler...
2019 30. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2019 11:10
Yaratan Rabbinin adıyla oku! (Alak-1) Fatih Duman, kitabında kısa kısa yazılarla bir çok konuya değinmiş. Batı'yı bir put haline getirip, onun peşinden sürüklenmenin ne zararlara sebebiyet verdiğini sık sık açıklıyor. Ya da unutmaya yüz tutmuş konuları tekrar hatırlatarak, sarsıyor ve kendine gel diyor. Çok da haklı.. Bize ait olmayan, medeniyetimize ve inancımıza ters düşen safsatalara neden bu kadar değer verir olduk? Yalnız kalırız korkusuyla mı yoksa? "Namuslu olmanın bedeli yalnızlıktır." Diyor Cemil Meriç. Şu anda yalnızsak zâhiren, sebebi bu yüzdendir. Bizler gönlünde merhamet olan, dünyanın öbür ucunda bir mazlumu duyunca kederlenen, atalarımızdan bu yana İslâm mücadelesi veren bir toplum olduğumuz için buna tahammül edemeyip, içten çökertmeye çalışan sözde 'güçlere' karşı uyanık olmalıyız. Zulme uğrayanları göz ardı edip 'Bize Ne!' diyemeyiz. Bizler, düşmanı bile zulme uğrasa onu koruyan bir ecdadın torunlarıyız. Unutturulmaya çalışılan tarihimizi, değerlerimizi, atalarımızı yeniden zihnimizde ve gönlümüzde inşa etmeliyiz. Batının hepsi aynıdır diyemeyiz, ama kötülüğün olduğu çoğu yerde de o vardır. 'Yenilersek değil, unutursak kaybederiz.' 'Yenilersek değil, düşmana benzersek ölürüz.' Cumanın bereketi üzerimize olsun

Fatih DumanYazar · 26 kitap
1987 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğdu. Çatalca İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı. Bir dönem Ürdün Devlet Üniversitesi'nde de öğrencilik yapan Fatih Duman Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dördüncü sınıfında öğrenimine devam etmektedir. Buruciye Edebiyat, Dikili Ekin ve Ferda gibi dergilerde yazı ve şiirleri yayınlanan Fatih Duman pek çok kurumun düzenlediği şiir ve makale yarışmalarına katılmış ve ödüler almıştır. 2007 yılından beri de Ferda Edebiyat ve Kültür Dergisinin editörlüğünü yapmaktadır.