Ömer

Ömer

, bir kitap okudu
Puan vermedi·133 syf.·
126 günde okudu
·
2026 8. kitabı
William Shakespeare
8/10 · 75,9bin okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
"Başımızda bizim haklarımızı vermeyen fakat kendi haklarını bizden isteyen devlet adamları bulunursa bu konuda ne dersiniz?" Rasulullah(sav) şöyle buyurdu: 'Dinleyin ve itaat edin. Siz üzerinize düşenle sorumlusunuz, onlar da kendi üzerlerine düşenle sorumlular.'
Sayfa 46 - Dipnot·Kitabı okudu
"Bil ki kitap ve sünnette aslı olmayan meselelerin çokça meydana gelmesinin sebebi Allahu Teala'nın emirlerine tutunma ve Allah'ın ve Peygamberinin yasakladıklarından kaçınmanın terk edilmesi sebebiyledir. Şayet amel işlemek isteyen kişi Allah'in bu konuda koyduğu kuralı sorup ona uysaydı, yasakladığı şeyi sorup ondan kaçınsaydı olaylar kitap ve sünnetteki hükümlere mutabık bir işleyişle gelişecekti.
Sayfa 42·Kitabı okudu
Kendisine soru sorulanlara insanlığı doğru yola iletmek farzdır. En güzeli yazıdan ziyade konuşarak cevap vermektir. Kelimenin anlatamadığı şeyi dil anlatır. Çünkü kalem ölüdür, dil ise canlıdır.
Sayfa 38·Kitabı okudu
Ameli anlamda bir fayda sağlamayacak şeyle ilgili soru sormak zihnin şımarıklığı ve nefsin boş yere oyalanmasıdır.
Sayfa 33·Kitabı okudu