Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Berfin

Berfin
@Pandavekuala
BTÜ/Psikoloji
Lisans
24 Ekim 2002
31 okur puanı
Aralık 2020 tarihinde katıldı
546 syf.
7/10 puan verdi
·
79 günde okudu
Kitap genel olarak iyi. Konuları sınıflandırması ve açıklaması güzeldi. Karmaşık bir şekilde değilde kategorilere ayrılmış bir şekilde konuları ele alıyor. Bu da bütünlük sağlıyordu zira çok fazla alt dallara ayrılan başlıklar vardı. Kitaba dair sevmediğim şey çevirisiydi. Özellikle ilk bölümler. Cümleler devrik , çok uzun ve anlatım bozukluklarıyla doluydu. Okurken çok sinirimi bozmuştu açıkçası. Daha sonraki bölümlerde daha iyi olsa da okuması kolay bir kitap/ çeviri diyemem.
Endüstri ve Örgüt Psikolojisine Giriş
Endüstri ve Örgüt Psikolojisine GirişRonald E. Riggo · Nobel Yayın Dağıtım · 201439 okunma
Reklam
696 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
165 günde okudu
İlk olarak değinmek istediğim şey çeviri. Kitabın çevirisi çok güzel. Okurken asla rahatsız etmiyor.
Galip Yüksel
Galip Yüksel
ellerinize sağlık. Kitap genel olarak Amerika üzerinden gidiyor. Ama diğer ülkelere, kültürlere de gerektiği yerlerde değiniyor. Çoğu zaman karşılaştırmalar yapıp farklılıkları görmemizi sağlıyor. Kitapta çok fazla güncel araştırma var. Temel konuları ve teorileri anlatıp daha sonrasında güncel durumundan söz ediyor. Bu da konuyu oldukça anlaşılır yapıyor. Gelişim zaten mükemmel bi alan e kitapta çok güzel. Kısacası okumak çok zevkliydi. Tavsiye ederim.
Yaşam Boyu Gelişim
Yaşam Boyu GelişimJohn W. Santrock · Nobel Akademik Yayıncılık · 2019220 okunma
176 syf.
9/10 puan verdi
·
28 saatte okudu
Öncelikle kitabı can yayınlarından okudum ve kitapta 3 hikaye yer alıyor. Kitabı ilk hikaye için aldım, aldıktan sonra içinde iki hikaye daha olduğunu fark ettim. İçindeki hikayeler ayrı kitap olarak elimdeydi bu yüzden incelemeye içindeki hikayeleri yazarak başlamak istedim. 1.si kitaba adını da veren Dr. Jekyll ve Mr. Hyde 2. Ceset hırsızı 3. Olalla Kitabı ilk olarak Jack London'ı araştırırken görmüştüm. Onu etkileyen kitaplardan birisi diye hatırlıyorum. Daha sonra psikanaliz çalışırken edebiyat tarihinde bilinçaltını konu edinen ilk eser olduğunu öğrendim ve merakım iyice arttı. Finaller biter bitmez okumaya başladım. 1. Dr. Jekyll ve Mr. Hyde hikayesinde yazar iyilik kötülük problemini bilinç - bilinçaltı üzerinden anlatıyor. İyilik kötülük falan diyince zor okunan ağır ilerleyen bir hikaye düşünmeyin. Yazar merak unsurunu oldukça iyi yedirmiş hikayeye ayrıca kalemi de oldukça akıcı. 2. Ceset Hırsızı. Yazar bu hikaye için gerçek bir olaydan esinlenmiş. Genç cerrahların para ve itibar için yaptıklarını anlatıyor. Ayrıca sonu oldukça ilginç. 3. Olalla. Hikaye yaralı bir İskoç askerinin toparlanması için bir malikaneye misafir olarak gitmesiyle başlıyor. Devamında gizemli olaylar birbirini takip ediyor. Karakter analizleri çok başarılıydı. Beğenmediğim tek şey sonuydu bence hikaye havada kaldı. Farklı şekilde bitmesini yeğlerdim.
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde ve Diğer Fantastik Öyküler
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde ve Diğer Fantastik ÖykülerRobert Louis Stevenson · Can Yayınları · 201820,1bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
248 syf.
7/10 puan verdi
·
39 günde okudu
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Hoş ve akıcı bir üslubu var, okurken sizi sıkmıyor. Kitap bir kasabadaki insanların, ailelerin hayat hikayelerini ele alıyor. Her hikayede bir başka ailenin hayatını hem sıradan günlerini hem de ailenin dönüm noktalarıyla anlatıyor. Benim gibi isim hafızanız kötüyse eğer kitabın başındaki ilişki haritası ve karakterlerin tanıtımının oldukça kullanışlı olduğunu ve okumayı kolaylaştırdığını söyleyebilirim. İçindekiler kısmı: Kızıla Boyalı Saçlar'dan Hüzün Nedeniyle Kapalıyız'a Romanımızda boy gösteren başlıca kişiler Romandaki kahramanlar arasındaki ilişkilerin haritası Pinelopi'nin baldırları Gelişmekte olan melodramlar 1 Ziyaretçiler Sapkınlıklar Alışveriş Diğerlerinden farklı bir intikam Piyango Gelişmekte olan melodramlar 2 Teras Büyük bıçaklar gecesi Göğüsleri açıkta Akşam yemeği Cinler
Hüzün Nedeniyle Kapalıyız
Hüzün Nedeniyle KapalıyızKostas Mourselas · İş Bankası Kültür Yayınları · 2002126 okunma