Yok satan Nihilist

Yok satan Nihilist
@Polymath
Researcher @ Bilkent University
Ph.D. Hacettepe University Nanotechnology
Ankara
Eskişehir, 3 Aralık
152 okur puanı
Ekim 2017 tarihinde katıldı
Stratejik açıdan temel nokta Büyük Britanya'nın petrol barındıran toprakları denetim altında tutmasıdır.
Sayfa 298 - YKY·Kitabı okudu
Tarih
Edebiyatın En Tatlı Eşleşmeleri!
Peki ya sizin favori kitabınız hangi tatlı olurdu?
Almanların Türklerle ittifaka girmesi Ortadoğu'yu bir savaş alanına çevirdi. Bu da Ortadoğu'nun Britanya'ya sunulmasını getirdi. Daha savaş sonlanmadan (1.Dünya Savaşı) Aden, Mısır, Sudan, Kıbrıs, Somali, ve Körfez Emirliklerinin yanı sıra Muskat, Umman, ve Katar doğrudan ya da dolaylı olarak Britanya nüfuzuna girdi. Ve bunlara sömürge yerine uysallaştırılmış terim olan İngiliz mandası adını verdiler.
Sayfa 298 - YKY·Kitabı okudu
Tarih
Anzak askeri Sam Weingott ve savaşa dair notları!
25 Nisan Pazar Bir şarapnel dirseğimi sıyırdı. Arkadaşlarımız ağır kayıplar veriyor. 26 Nisan Pazartesi Düşmanla bütün gün çatıştık. Topları korkunç hasar veriyor. Adamlarımızın büyük çoğunluğu öldürülmüş gibi görünüyor. 5 Mayıs Çarşamba Türklerin iyi bir atış menzili var. Gece yarısı saat ikide siperlere gittik. Hep orada kaldık. Siper dışındaki cesetler kokmaya başladı. 17 Mayıs Pazartesi Düşman yoğun top ateşini sürdürüyor ve atışları çok isabetli. 18 Mayıs Salı Türkler bizi mahvetti. Tonlarca toprak üstümüze yıkıldı. Korkunç görüntüler. Yanı başımda adamlar parçalanarak havaya uçtu. Askerlerin morali üzerinde büyük etki yaratıyor.
Sayfa 293 - YKY·Kitabı okudu
Tarih
Bir İngiliz tarihçinin elinden Çanakkale Boğazı Anzak çıkartması.
Avurstralyalıların ve Yeni Zelandalıların 1. Dünya Savaşında ilk sınavları Geliboludaydı. İngiliz donanmasının Çanakkale boğazında iki görevi vardı. Türk tabyalarını gemilerle bombalamak ve
Sayfa 291 - YKY·Kitabı okudu
Tarih
1.Dünya Savaşı askerler ve durumları
Sömürge askerleri ancak kötü davranışlarla karşılaşınca İmpraatorluktan gelen taleplerin meşruluğunu sorguladılar. Örneğin, İngiliz Antiller alayının askerleri esas olarak cephane taşıma gibi tehlikeli ama silik bir işte kullanılmalarına kızdılar. Açıkçası Britanyalı subaylar onlara çok az itibar etmekteydi. Trinidatlı bir çavuş 1918'de şöyle yakınmıştı; Bize birer Hristiyan yada İngiliz gibi değil, Karayip zencisi gibi davranılıyor, kimse bizimle ilgilenmiyor yada kollamıyor. Kiliseye ve İmparatorluğa yaklaştırılmak yerine ondan uzaklaşmaya doğru itiliyoruz.
Sayfa 290 - YKY·Kitabı okudu
Tarih