Samet Sedef

Samet Sedef
@Sametsedef
Karaburun
Ankara, 12 Ağustos 1988
111 okur puanı
Mayıs 2020 tarihinde katıldı
Ortaçağdaysa tuh hakkında pek tuhaf inançlar hüküm sürüyordu. Şişman bir gövde de zayıf bir ruhun,zayuf bir gövdedeyse büyük (yüce) bir ruhun barındığı sanılmaktaydı o çağda. Bundan ötürüdür ki, rahipler bu çağda, yüce bir ruha sahip olabilmek için sürekli perhiz yapar ve oruç tutarlardı.
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Marksist için, sınıf mücadelesi Ekonomik mücadele: Barış uğruna savaş verilmeden, özgürlüğü savunmadan ve bu amaçlar için savaşıma yarayan düşüncelerin tamamı savunulmadan, ekmek için mücadele verilmez.
Bir sarayda başka türlü düşünülür, bir kulübede başka türlü.
Engels " Gerçekten, bilinmezcilik 'utangaç' bir materyalizmden başka nedir? Bilinmezci doğa kavramı, baştan sona materyalisttir. Bütün doğal alem, yasalara bağımlıdır ve bir dış etkenin işe karışmasını kesinlikle dışlar. Ancak, bilinmezci, şunu ekler: Bilinen evrenin ötesinde yücelerden yüce bir varlığın bulunduğunu ileri sürmemizi de çürütmemizi de sağlayacak hiçbir aracımız yoktur.
Aklımızda tutmamız gereken esas şudur ki, biz, duygulara, düşüncelere, fikirlere, gördüğümüz ve duyduğumuz için sahibiz.