"Şüphesiz yumuşak huy, nezaket ve kibarlık her nerede bulunursa bulunsun mutlaka onu güzelleştirir, güzelliğine güzellik katar; her nereden koparılıp uzaklaştırılırsa o şey mutlaka çirkinleşir ve değer kaybeder."
Evlere Kibarca Giriş ve Çıkışla İlgili Edep
Evine girerken veya evinden ayrılırken kapıyı hızlıca çarparak kapatma. Eğer kendi haline bıraktığında hızlı veya ani ve şiddetli bir şekilde kapanacaksa kapıyı kendi haline bırakma. Çünkü bu, bir çeşit kabalıktır; mensubu olmakla şeref duyduğumuz Yüce İslâm dininin kibarlık ve nezaket anlayışına ters bir davranıştır. Kapıyı sert kapatmak veya kendi haline bırakarak sert bir şekilde çarpmasına sebep olmak yerine, onu kendi elinizle kibar bir şekilde kapatınız.
(İnsanların) hepsi Allah'ın huzuruna çıkacaklar; güçsüzler taifesi, büyüklük taslayan (yönetici ve önder)lere: "Doğrusu biz (dünyada dine aykırı işlerde) size uymuştuk, şimdi siz, Allah'ın azabından (herhangi) bir şeyi bizden giderebilir misiniz?" diyecekler. Onlar da: "Eğer Allah bizi doğru yola eriştirseydi, biz de sizi doğru yola götürürdük. Artık sızlansak da sabretsek de bizim için birdir; kaç(ıp sığınıl)acak bir yerimiz yoktur." derler.?
(İbrahim/21)