Ümran

Ümran
@Umran1707
Teacher
Lisans
22 Nisan
143 okur puanı
Eylül 2018 tarihinde katıldı
Her akşamüstü sanıyorum ki, artık dünyanın sonu gelmiştir. Üzerinde yasadığım bu toprak, ya içindeki gizli dert ile şişip çatlayacak ya da dehşetli gürültü ile yerin dibine doğru çöküp gidecektir. Onun içindir ki her sabah gözlerimi açar açmaz, derin bir hayal kırıklığına uğrarım.
Sayfa 30 - İletişim Yayınları 82.baskı
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Beni kim anlar? Kimler derdime deva bulur? Beni bu illetten, beni bu gurbetten kim kurtarabilir? Hangi kardeş? Hangi hemşire? Hangi can yoldaşı? Hey, ana toprak, ne kadar merhametsiz, ne kadar katısın? Benim ızdırabıma ne kadar yabancısın? Ben senin üvey evladın mıyım? Yoksa sen mi benim üvey anamsın?
Sayfa 86 - İletişim Yayınları 82.baskı
Üç yaşında dört yaşında yavrular görüyorum. Hepsi, yüzlerine kırk yaşında bir adam maskesi takmış gibi. Yürüyüşlerinde bile olgun bir adam ağırlığı var. Arkalarından bakarken, onlara, birtakım kederli cüceler denebilir.
Sayfa 38 - İletişim Yayınları 82.baskı
Geceleri sabahlara kadar okumayayım da ne yapayım? Ben el ayak çekildikten sonra odamın kapısını sürmeleyip kitaplarımla baş başa kalmak saatini dört gözle beklerim. Çünkü, bu ömrümün bütün hazin sergüzeştini ve yaşadığım anın ağır sıkıntısını unuttuğum tek saattir. O vakit, bu çıplak ve yalçın oda, gerçek dünyadan daha geniş, daha ferahlı bir alemin munis, sevimli ve her biri sihir ve füsunla yoğrulmuş mahlukları ile dolmaya başlar.
Sayfa 21 - İletişim Yayınları 82.baskı
Sevgi