Ayşe

Depersonalizasyon.. Onun da en kralını yaşadık..
Dünyadan ayrıştığını hissetmek, onu sürekli uzaktan seyrediyormuş hissiyle yaşamak korkunç bir lanet gibidir. Ama bir amacı vardır: Kurbanları, travmanın acısını tekrar tekrar yaşamaktan korur.
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Acı doruğa ulaştığında gözyaşı gelmezmiş gözlerden
Psikolojik travma insanın benlik algısına yönelik belki de en büyük tehdittir. Depresyon ya da yas sürecinde yaşanan psikolojik felç nedeniyle, eylemde bulunma isteğini ortadan kaldırarak fiziksel açıdan sağlıklı bireyi yatakta boş boş oturmaya itebilir.
Korpus Kallozotomi yapılırsa..
Ayrık beyin sendromu, bağlantısı kopmuş beyin yarımkürelerinin birbirinden bağımsız hareket ettiği durumdur.
Kontrol altına alınamayan ağır epilepside, beynin sağ ve sol yarımküreleri arasındaki bağlantıyı sağlayan korpus kallozum adlı kalın sinir demetinin kesildiği korpus kallozotomi denen cerrahi yöntem kullanılır.
Kişinin aynadaki görüntüsünü tanıyamaması, Capgras sendromu ve konfabulasyon sağ frontotemporal lob hasarıyla ilişkilidir.