413192

413192
@Zack257
Özgürlük ihtiyacı, asgari de olsa, bilinçlenmeyi gerektirmektedir. Eğitilmemiş toplumlarda özgürlük hareketini başlatmak çok zordur. Demokratik özgürlüklerin gereği gibi kullanılması da eğitim ve bilinç seviyesi ile orantılıdır. Demokrasinin eksik işletilmesinin gerçek sebebi burada yatar.
Sayfa 69·Kitabı okudu
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Yozlaşmış demokrasilerin sonu diktatörlüklerle son bulur.
Sayfa 29·Kitabı okudu
Ne gibi haklara sahip olduklarını bilenler köle olmazlar. Bu çağın kölesi ayağında ve kollarında zincir taşıyanlar değil, zihinleri karartılanlardır. Köle sayılmak için insanlardan, konuşma, düşünme ve yazma melekelerinin kaldırılması gerekir.
Sayfa 212·Kitabı okudu
Tarihte hangi devlet, önemsiz ve zayıf adamların eline bırakılmışsa, o devletin sonu, halkı acı çekerek, düşme, erime ve yok olmayla gelmiştir.
Sayfa 211·Kitabı okudu
küçük konforlarımdan hoşnutum bütün diğer orospu çocukları gibi...
Sayfa 84·Kitabı okudu