Fabrikalarda çalışan insanlar arasındaki omurga hastalığı çok sıktı. Bir kısmı yalnızca çalışmanın sonucuydu; bazıları doğuştan zayıf yada kötü gıda nedeniyle zayıf olan bedenlerde, çalıma sonucu ortaya çıkmıştı.
Burjuvazinin çalıştırırsa iyi olacağını düşündüğünden fazla işçi varsa "eğer rekabet savaşı sonucu geriye hâlâ yapacak işi olmayan işçi kalmışsa" onlar yalnızca açlıktan ölmelidir; çünkü burjuva onlara, emeklerinin ürününü kar ederek satmayacaksa kesinlikle iş vermeyecektir.
Bir proleter, burjuvazinin "doğal amirleri" nin "hakça" önerilerini kabul etmek yerine açlıktan ölecek kadar budalaysa, onun yerine kolayca bir başkası bulunacaktır; dünyada yeterince proleter vardır ve hepsi yaşamak yerine ölmeyi yeğleyecek kadar deli değildir.