Jane EYRE

Jane EYRE
Kalbimiz veya zihnimiz için en önemli şeyin ne olduğunu bize mantığın değil, başka güçlerin gösterdiğini yaşadıkça, adım adım, tecrübe ile öğreniriz. Böylece başka güçlerin üstünlüğünü kendiliğinden fark eden akıl, mantık yürüterek bu güçler karşısında pes eder ve onlarla işbirliği yapmayı, onlara hizmet etmeyi kabul eder.
Sayfa 11·Kitabı okudu
Alıntı
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
İnsan en çok istediği şey uğruna, acı da verse, fedakarlığa razı olmalı.
Sayfa 9·Kitabı okudu
Alıntı
Alışkanlığı her şeyden çok, algılamanın özgünlüğünü, hatta algılama bilincini ortadan kaldıran ,yok edici bir güç gibi görmüştüm hep; şimdi ise korkunç bir tanrıça gibi görüyordum onu ;bu tanrıça bize sımsıkı bağlıdır ,anlamsız çehresi kalbimize öylesine gömülüdür ki, neredeyse farkına bile varmadığımız bu tanrıça bizden kopmaya ,uzaklaşmaya kalktığında, akla gelebilecek en dayanılmaz acıları yaşatır bize, ölüm kadar acımasız olur.
Sayfa 8·Kitabı okudu
Kalbimin derinliklerini gayet iyi bildiğimi zannetmiştim. Ama zekamız ne kadar keskin olursa olsun,kalbimizde yer alan tek tek duyguları algılayamaz.
Sayfa 7·Kitabı okudu
"Mademoiselle Albertine gitti!" Istırap insan psikolojisine psikoloji biliminden çok daha derinlemesine nüfuz eder. Daha bir dakika önce............onu artık istemediğim , sevmediğim sonucuna varmıştım. Oysa,"Mademoiselle Albertine gitti"sözleri kalbime öyle bir acı saplamıştı ki,bu acıya pek uzun süre dayanamayacağımı hissediyordum. Benim nazarımda bir hiç olduğunu zannettiğim şey,demek ki aslında bütün hayatım, her şeyimdi. İnsan kendini ne kadar az tanıyor!
Sayfa 7·Kitabı okudu
Alıntı