Seher Salık

Seher Salık
@_Seher_
17 okur puanı
Temmuz 2024 tarihinde katıldı
GÜVERCİNLER UÇURUYORUM
Kapının önünde koşturan çocuklar için bakkaldan bir kutu çikolata alıp, apartmanın girişine usulca gidiyorum. Hemen arkamdan ‘‘Metin amca bizim çukulataları unuttun.’’ ‘‘Hergeleler sizi.’’ Akşam ezanı okunmaya başlıyor çocuklar çikolataları alıp kaldırıma diziliyor. Genç anneler pencereden bağırıyor. ‘‘Hadi içeri ezan okundu baban gelecek şimdi.’’ Cevap belli duyamadan apartman kapısı zindan kapısı gibi çarpıyor. İki katlı eski bir bina zor bulunan cinsten geniş ve ferah. Ama rutubetli. Kuşlara çıkmam gerek ama bir bardak daha rakı içesim geliyor. Koyuyorum masama bardağı ve şiirim geliyor. GÜVERCİNLER UÇURUYORUM Sağlığına içiyorum, mezem yine sessizlik, Pencerem sokağın şarkılarını taşıyor, Bir de ben küserken, hayatın gülüşlerini. Kadeh kadeh acı yüklü vagonlar geçiyor, Gidenleri sana, kalanları bana benzetiyorum. Az ileride uçak piste konuyor, Kavuşma hissiyle yanıp tutuşan çığırtkan tekerlekleri, Acı içinde ses çıkartıyor. Hayalimde dudaklarının sıcaklığı Nefesinin bahar kokusu canlanıyor. Pencerenin önünde öpüşen çifte dalıyor gözlerim, Onları yadırgayan seslere aldırış etmeyen, Cesur yüreklere, kadeh kaldırıyorum, Şerefe. Bu şehirde aşk, Gürültü, Hep gürültü sevgilim. Adam akıllı düşmüyor aklıma çevirdiğim numaralar, Hep bir meşgul tüm sevdiğim kadınlar. Çatıdan güvercinler uçuruyorum, Hepsi üzgün dönüyor semanın seyrinden, Biri kayıp o da sana geliyor. Ben mi? Senin sağlığına içiyorum.
Sayfa 3 - Klaros yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Metin amca sen ne yaptın ya.
10/10
·250 syf.··
Beğendi
·
2024 11. kitabı
Öncelikle buradan flörtleşmeye çalışanlara söylüyorum. Hiç uğraşmayın. Kitaba gelirsem. Metin amcanın ağzından kendi hikayesini kah güldürerek kah ağlatarak anlatıyor. Yazar çok başarılı bir roman hazırlamış okuyucularına. 80 ve 90'ların İstanbul'unda sokaklarında geziyor, o yıllarda yaşamamış olanlara bile o hissiyatı sıkmadan verebiliyor. Adı geçen tüm isimler sanki ailenizden bir parçaymış gibi sizleri içine çekiyor. Metin amcanın Angeli'si kitabın sonuna kadar tüm gizemini koruyor. Yazar burada daha önce hiç karşıma çıkmayan farklı bir yol izleyerek her hikâyenin sonuna bir şiir iliştiriyor ve kitap daha da mükemmel bir hal alıyor. Okurken Yanınızda olması gerekenler: Bir kutu selpak ve sessizlik. İçinize işlesin ben daha ne diyeyim.
Alıntı
Metin ve AngeliFatih Cihat Köksal · Klaros Yayınları · 202211 okunma

Seher Salık

, bir kitap okudu
10/10
·250 syf.··
Beğendi
·
2024 11. kitabı
Fatih Cihat Köksal
9.4/10 · 11 okunma
woow
10/10
·301 syf.··
Beğendi
·
2024 10. kitabı
Neden Woow? Çünkü hem bilim kurgu hem fantastik hem de tarih ve bir Türk yazar. Gurur duydum açıkçası. Hikâye dostluk, aşk, intikam ve macera içeriyor. En önemlisi ütopik bir dünyanın ne kadar güzel olabileceğinden bahsediyor. Beatrice isimli baş karakterimizin başından geçen olaylar, geçmişten gelen bazı hatalar ve tabi yapay zeka. Yazar Balzac tarzı bir anlatım sunuyor ve kitabın 50. Sayfasından sonra hikâye sizi alıp götürüyor. İmla kurallarına takıldım yayınevi hatası. Kitabın şöyle ayrı bir güzelliği daha var bitmesine yakın yeni bir maceraya çıkarıyor fakat yazar bunu 100 sayfa falan tutmuş tadı damağınızda kalıyor. İkinci kitabı heyecanla bekliyorum. Ayakta alkışlıyorum. Başarıların daim olsun.
Seyir DefteriFatih Cihat Köksal · Klaros Yayınları · 20216 okunma

Seher Salık

, bir kitap okudu
10/10
·301 syf.··
Beğendi
·
2024 10. kitabı
Fatih Cihat Köksal
9.4/10 · 6 okunma