Yaso

Yaso
@_Yasem_
Ne kadar çok şey öğrenirsem, olup bitenleri bilmediğimi o kadar fark ediyorum...
Bildiğinizi sandığınızdan çok daha fazlasını, bilmeyi istediğinizden çok daha azını biliyorsunuz.
Edebiyat
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
İyi etki diye bir şey yoktur Bay Gray. Etki özünde tümden gayriahlakidir; bilimsel olarakta böyledir. Çünkü bir insanı etkilemek ona kendi ruhunu vermektir. Etkilenen kişi artık kendi fikirleriyle düşünemez hale gelir. Sahip olduğu erdemler bile gerçek değildir artık. Artık bir başkasının müziğindeki bir yabancıdan, kendisi için yazılmamış bir rolü oynayan bir oyuncudan ibarettir.
Edebiyat
Oysa yaşamın amacı kendi kendini geliştirmek, tekâmül etmektir. Dünyaya gelme sebebimiz özümüzün farkına varmaktır. Bugünlerde insanlar kendilerinden korkar oldu. Görevlerin en ulvisini, kendilerine karşı olanı unuttular... Cesaret denilen şey insanlığı çoktan terk etmiş. Belki de hiç cesur olmadık.
Sayfa 22 - İş bankası kültür yayınları
Edebiyat
Düşünmesi acı gelebilir belki ama zeka güzellikten hiç şüphesiz daha kalıcıdır. İşte bu yüzden gereğinden uzun bir eğitim hayatının zahmetlerine katlanmıyor muyuz?
Edebiyat
Gülmek bir dostluğu başlatmak için hiç fena bir yol değildir ama bir dostluğu sona erdirmenin de kesinlikle en iyi yoludur.