Şeyma

Şeyma
@____seyma____
Bir gün, “benim için şiir yazdın mı hiç” demiştin.Göstermiştim, “şu heves sensin, şu incinmiş gurur sen, şu utangaç aşk, şu Posta Caddesi’ndeki daktilo sesi, çocukların okul dönüşü sevinci sen.” Kuşkuyla bakmıştın yüzüme.Kirpiklerim içime dökülüvermişti.
Sayfa 156·Kitabı okudu
Reklam
“Güzellik ölümle biter mi hiç ! “
Sayfa 155·Kitabı okudu
Selvinin Altında
“Limoni bir selvi diktim başına Orada da bir hayatın olsun diye Nazmi elimden tuttu can suyunu verirken Güneş taşıyacak sana soğuk havalarda Gidip gelip yapraklarını öpüyorum Dalları uzanıp yaşlarımı siliyor Yüzüm gözüm toprağından bir dua Sen evsiz yapamazsın Alıp getiriyorum Ben ölmeden sana ölüm yok, bunu unutma Dünyanın bütün çiçekleriyle Bütün şarkılarıyla, şiirleriyle Murat damlası, acı salkımı çocuklarıyla Burada tutacağım seni.”
Sayfa 152·Kitabı okudu
“Güzelliğin geçici olmadığını senden öğrendim Emeğin aşktan büyük bir hazine olduğunu senden Zaman, kâküllerinden doğar topuklarından batardı Al yeşil soluğum, yarasına döndüğüm, sözümün sahibi Sevmenin, dünyayı sevmek olduğunu senden öğrendim.”
Sayfa 141·Kitabı okudu
“Ben öldükten sonra üzerimde otlar bitsin, çiçekler açsın.” Aşık Veysel
Reklam