İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde, ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği, içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.
Ludwig van Beethoven
Ne zaman sabah olsa,içimden bir şey kopuyor gibi
hissediyorum. Başlamak için bir nedenin olmadığında,kalkmak bile zor geliyor. Oysa yapmak istediğim o kadar çok şey var ki. Yazmak,okumak,bilmek,anlamak, sevmek,yaşamak... ama birden hepsi çok uzak görünüyor.
Sylvia Plath
Benim hayatımın amacı ne ve onunla ne halt
edeceğim? Bilmiyorum ve korkuyorum.
Asla istediğim bütün kitapları okuyamayacağım; olmak istediğim bütün insanlar olamayacağım ve yaşamak istediğim bütün hayatları yaşayamayacağım. Kendimi istediğim bütün becerileri edinecek kadar eğitemeyeceğim.
Bunları neden istiyorum? Hayatımda mümkün olan zihinsel ve fiziksel tecrübelerin tüm renklerini ve çeşitlerini tatmak ve hissetmek istiyorum.
Sylvia Plath