Z.

Çok çalışıyorum. Onlardan ziyade kendim için, kendimi işsizlik ve yalnızlığın müzmin melaline kaptırmamak için, geceli gündüzlü didiniyorum. Muvaffakiyetsizliğe uğradıkça meyus olmuyorum. Bu bulanık, durgun gözlü, karanlık ruhlu çocuklarda biraz düşünce, bir parça yaşamak zevki uyandırdığımı hissedince seviniyorum.
Sayfa 246·Kitabı okudu
Alıntı
Reklam
" Kızlarım; ümitsiz hastalıkların, mukadder felaketlerin son bir ilacı vardır: Tahammül ve tevekkül. Eylemlerde bir gizli şefkat var gibidir. Şikayet etmeyenlere, kendilerini güler yüzle karşılayanlara karşı daha az zalim olurlar. "
Sayfa 223·Kitabı okudu
Alıntı
— ...Sakın sen de insanlığın zalimliğinden, vefasızlığından kaçmış olmayasın?
Sayfa 222·Kitabı okudu
Alıntı
İnsan, yaşadığı yerlerde beraber bulunduğu insanlara görünmez ince tellerle bağlanırmış; ayrılık vaktinde bu bağlar gerilmeye, kopan keman telleri gibi acı sesler çıkarmaya başlar, her birinin gönlümüzden kopup ayrılması, bir ayrı sızı uyandırırmış.
Sayfa 207·Kitabı okudu
Edebiyat
— ...Cenab‐ı Hak rezzak-ı âlemdir. Elbet, sana da gaip hazinesinden başka bir kapı açar, dedi.
Sayfa 203·Kitabı okudu
Alıntı