Tek önemli vakit vardır,içinde bulunduğunuz an.O an en önemli vakittir, çünkü sadece o zaman elimizden bir şey gelebilir.En önemli kişi,kiminle beraberseniz odur,zira hiç kimse bir başkasıyla bir daha görüşüp görüşmeyeceğini bilemez ve en önemli iş,iyilik yapmaktır. Çünkü insanın bu dünyaya gönderilmesinin tek sebebi budur.
Yüreğini, gönlünü ne kadar çok açmasını isterlerse,daha çok içine kapanırdı.Ancak bunun için özel bir çaba harcamazdı, kendiliğindendi onun bu davranışı.Yaratılışı böyleydi işte.
Allah'ın insanların birbirinden ayrı yaşamalarını istemediğini anladım.Bu yüzden onlara ayrı ayrı herkesin kendi ihtiyaçlarını bildirmez. Allah onlar beraberce yaşasınlar diye her birine hepsinin muhtaç olduğu şeyi bildirir.