Adem özel

Adem özel
@adem077
"Memories don't leave,they just get guieter!"
Devlet
İşte bundan, meydana çıkarılan sonuç şudur: Devlet bir amaca ulaşmanın vasıtasıdır. Gavesi, gerek fizik ve gerek ahlak bakımından bir olan insanların gelişmesi ve bu gelismenin devamlılığını sağlamaktır. Önce ırkın yok edici melekelerinin gelişmesinin şartı olan esaslı vasıfları devam ettirmeye mecburdur. Bu melekelerin bir kısmı daima fiziki hayatın devamlılığına hizmet edecek ve diğer bir kısmı, fikri düşünceleri kolaylaştıracaktır. Fakat gerçekte birinci, daima ikincinin en gerekli şartıdır. Bu amaca dikkatlerini vermeyen devletler, kusurlu organlardır veya başka bir ifadeyle cenin halinde kalmışlardır. Bu gibi devletlerin mevcut olmaları işin rengini hiç değiştirmez.
Sayfa 186·Kitabı okuyor
Alıntı
Reklam
Yahudi, artık siyaset bakımından, demokrasinin yerine proletarya hâkimiyeti fikrini aşılamaya başlar. Marksizm, Yahudi'nin, demokrasiden vazgeçmesini sağlayan ve Yahudi'yi milletleri, dikdatörce, kaba kuvvet ile hakimiyet altına almasını sağlayan bir silah olmuştur. Yahudi, devletleri ekonomik olarak sarsarak sosyal girişimleri eline geçirmektedir. Yahudi, her türlü savunmanın ve milli direnisin dayandığı temelleri yıkmaktadır. Halkın hükümete beslediği güveni sarsmaktadır. Milletin tarihini ve geçmişini gözden düşürmektedir. Sanata, edebiyata el atmakta, doğal duyguları aldatmaktadır. Bütün güzellik, asalet, ağırbaşlılık, hayır kavramlarını darmadağın etmektedir. Sonunda Yahudi, dini ve ahlakı komik ve basit bir hale sokar.Örf ve adeletleri ölü,modası geçmiş ve köhnemiş seyler olarak gösterir.Böylece bir milletin hayatı uğruna mücadele edeceği son dayanaklarını da ortadan kaldırır.
Sayfa 131·Kitabı okuyor
Alıntı
12.06
"İnsan istemiş olduğu şeyi ümit eder ve ona inanır."
Sayfa 127·Kitabı okuyor
Alıntı
Yahudiler..
Milliyetinin muhafazasına dikkat eder. Kadınlarının Hiristiyanlarla evlenmelerine engel olmaz. Aksine bunu teşvik eder. Fakat erkeklerinin nesillerini saflığını daima korur. Yahudi, baskalarının kanını insafsızca zehirler, fakat kendi kanini her türlü bozulmaya karşı korur. Bir erkek Yahudi, Hıristiyan kadın almaz. Hıristiyan erkek Yahudi kadınla evlendiği zaman da bu melez irkta Yahudi kanı hakimdir. Yahudi kendini tehlikeli olmaktan çok, önemsenmeyecek bir insan olarak tanıtmaya dikkat eder.
Sayfa 123·Kitabı okuyor
Alıntı
Her propaganda halkın anlayacağı şekilde olmalıdır. Manevi seviyesini, hitap ettiği topluluğun içindeki akılların en kıt olanların zekâ seviyesinde tutmalıdır. Bu şartlar dahilinde, kazanılmak istenen kişiler ne kadar çoksa propagandanın manevi seviyesi de o kadar aşağıda olmalıdır. Propagan-danın bilimsel açıdan içeriği ne kadar az tutulursa ve topluluğun frekansına ne kadar uyumluysa başarısı da o kadar yeterli olur. Geniş kitlelerin alışkanlıkları sınırlıdır, anlayışları ise sığdır. Ayrıca hafızadan yoksunlukları önemli derecededir. Bunun için her etkili propaganda az fakat öz noktalara odak-lanmalıdır. Bunlar, değişmez bir kalıpta, genel kurallar içinde, gerektiği oranda ileri sürülmelidir. Ta ki, halkın her tabakası bu fikri anlayabilsin... Propaganda her şeye alışmış kişilere hitap etmemelidir. O zaman propagandanın içeriği şekil ve ifadesi, kitle üzerinde faaliyet göstereceği yerde, sa dece edebi salonların müdavimlerinin üzerinde etkili olur
Alıntı
Reklam