Adem Bıyık

Adem Bıyık
@adem_byk
İKRA!
AYBÜ
Ankara
7 okur puanı
Ocak 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Peygamberimize iman
Benden önceki peygamberler kendi kavimlerine gönderilmişti ben bütün insanlara gönderildim. el-buhari, "ebvâbu'l-Mesâcid", 23.
Sayfa 112Kitabı okudu
Reklam
Tevfik Allah'tandır
"Biz hak ettik","ben başardım" demiyoruz. Bu mü'min edebine de hakikate de aykırıdır. "Allah muvaffak kıldı", "Allah yardım etti, biz de bu işi yapabildik" deriz.
İnsan özgürdür ama özgürlüğünün sınırlarını çizen Cenâb-ı Hakk olduğu için bu mutlak özgürlük değildir. Cenâb-ı Hakk'ın çizdiği sınırlar içinde bir özgürlüktür.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat inancına göre ecel değişmez.
Allah Teâlâ'nın, Kulun dilemesini İrade Etmesi
"Âlemlerin Rabbi olan Allah bir şey dilemedikçe siz dileyemezsiniz." Tekvîr, 29.
Reklam
Allah Teâlâ'nın Kudreti
Fıtratında, tabiatında yakmak olan ateşe: "Ey nâr, İbrahim'e serin ve selamet ol!" der ve ateş yakma hassasını kaybeder mi? Amennâ ve saddaknâ, kaybeder. Dolayısıyla ateş bize göre yakıcıdır, Cenâb-ı Hakk "yakma" dediğinde ateş yakmaz.
Kime ibadet, kulluk edilir? Var edene kulluk edilir. Çünkü var ediliş görevidir kulluk. Cenâb-ı Hakk kendisine kul olalım diye yokluktan varlığa çıkarmıştır.
Ahkâmda Tevhid
Üzerimize hüküm koyma noktasında mutlak yetki Cenâb-ı Hakk'ta ise, hakkımızda ne dilemişse ona "kahrın da hoş lütfun da hoş" teslimiyetiyle boyun eğmemiz lazım.
Vâcibü'l-Vücud olanın varlığının başlangıcı da sonu da yoktur.Başlangıç ve son kelimeleri "zaman" içinde anlam kazanan kelimelerdir.
Zatta Tevhid
Kelâm alimlerimiz Cenâb-ı Hakk'tan bahsederken "Cenâb-ı Vâcibü'l-Vücud", yani varlığı zorunlu olan varlık derler.
33 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.