Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Berat Aras

Berat Aras
@berataras61
8 okur puanı
Ağustos 2021 tarihinde katıldı
271 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
408 günde okudu
Yordu
Kitap kapaktaki soruyu yanıtlamaktan daha çok, küçük bir azınlığı ikna etmeye çalışıyormuş gibi geldi. Kitaba devam edeceğim ama bu kısımlar beni gerçekten yordu artık. Öncelikle kim dijitalleşmek istemiyor? Dijitalleşmeye şu an dünyada kaç şirket olumsuz bakıyor? Türkiye ve doğu kesim dahil olmak üzere tüm ülkelerin şirketleri “dijitalleşme” diye bağırıyor. Çünkü şirketler zaten bunun meyvesini tattılar. Getirilerini biliyorlar. Kitap sürekli “Ya birileri dijitalleşmek istemiyor, o birileri var ya birileri! Göstereceğim o birilerine!” kafasında ilerliyor. Bunu geçersek, kitap bana “Yapay zekanın gelişiyle kaybedilecek meslekler” konusunda aşırı iyimser geldi. Evet yapay zeka yeni meslekler oluşturacak ama kaybettirdiği meslekler yanında oluşturacağı alanlar kum tanesi kalıyor. Bunu direkt okuyucunun yüzüne çarpsa çok daha iyi olurdu. Beyaz yakanın içini ferahlatma seansı olmuş biraz.
Makineler Her Şeyi Yaptığında Biz Ne Yapacağız
Makineler Her Şeyi Yaptığında Biz Ne YapacağızPaul Roehrig · Aganta Kitap · 201969 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
kendini tekrar etmese…
Hikayeler ve olay akışları güzel fakat bir yerden sonra hack senaryoları kendini tekrar etmeye başlıyor. Hikayeler biraz daha kısa kesilebilirmiş veya kitap biraz daha kısaltılabilirmiş. Bazı hikayeler ve hack senaryoları birbirinin çok benzeri. Bir bilgisayar kurduyum fakat kitapta daha çok telefon hack senaryoları anlatılıyor. Sosyal mühendislik kısımları çok iyi ama telefon hacking’in yeni nesil olarak bende fazla bir karşılığı yok açıkçası. O yüzden ne yalan söyliyeyim, Tamer Şahin’in “Bir Hacker’ın Aklı” kitabını daha heyecanlı ve “Sonra noluyor acaba?” merakımı hiç söndürmeden okuyup bitirmiştim.
Kablolardaki Hayalet
Kablolardaki HayaletKevin D. Mitnick · Pegasus Yayıncılık · 2015107 okunma
320 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
We no longer trust God, we believe in blockchain.
Özellikle domates örneğinde blockchain'in yapısı ve işleyişi çok iyi anlatılmış. Konuyla hiç alakası olmayan birinin bile "Bu bitcoin nedir? Millet buna nasıl güveniyor?" sorularını 2 sayfada özetlemiş. Çünkü etraf hala "Ya bu bitcoin bir gün kapatıp giderse?" diye soran boomer'lar ile dolu. Şimdi bu adama/kadına oturda merkeziyetsizliği anlat. Anlatamazsın. O kadar alışmışız ki bağımlı yaşamaya ve özgürlüklerimizi başkalarının eline vermeye... 22. yüzyılda, bizler fosil olduğumuzda, o zamanın insanları 19. yüzyılın tarihine bakıp, yüz ekşiterek "Bu insanlar üçüncü tarafa nasıl güvenebilmişler? Paralarını daha arkadaşlarına teslim edemezken, iç yapısını hiç bilmedikleri ismi Banka denilen kurumlara yatırıyorlarmış. Vay be eskiden para devletlerin oyuncağıymış." diye cümleler kurarak okuyacaklar. Bu iki güzel yazarda sağolsunlar bunu sürekli yüzümüze yüzümüze vurmuşlar.
Blokzincir Kripto Paralar Bitcoin
Blokzincir Kripto Paralar BitcoinVedat Güven · Kronik Kitap · 2018252 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
363 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitabı okuduktan sonra, bir Starbucks'a oturduğunuz da 'İşte kapitalist düzenin ana merkezi. İnsanlar neden kahvelerini evde yapıp içmiyorlar ki!' diye bakmak yerine, şirkete ve şirketin arkasında ki önemli vizyona daha derinlemesine bakabiliyorsunuz. 'Kapitalizm' diye baktığımız şeylerin aslında temelinde bir başarı öyküsü olduğu, buralara kolay kolay gelinmediğini gösteriyor bu kitap. İnsanların Starbucks'a gelmelerinin asıl nedeninin, özentilik ve kölelik olmadığını, aksine kendilerini güvende ve rahat hissettikleri için geldiklerini nedeniyle birlikte yüzünüze yüzünüze vuruyor. Diğer yandan Howard, Starbucks'ın büyümesinin ve yayılmasının, şirketin yapısını bozmayacağını, her zaman aynı vizyon da ve misyon da hareket edeceğini savunuyor. Kısacası 'gönlünüzü işe verdiğiniz zaman' bir bardak kahve ile ve koyduğunuz vizyonla, dünyaya yayılabileceğinizi gösteriyor. 'Bir gün bu cadde de herkes Starbucks bardağıyla koşturacak.' diyen Howard, arkadaşı ona gülünce durmamıştı. Şimdi günümüzde bunu tüm dünyaya yaptırıyor.
Starbucks - Gönlünü İşe Vermek
Starbucks - Gönlünü İşe VermekHoward Schultz · Babıali Kültür - BKY · 2008341 okunma