Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Neden Yazıyoruz?
Cehennem'in başlangıcında Dante'nin dediği gibi, “Yaşam yolculuğunun ortasında karanlık bir ormanda buldum kendimi, çünkü kaybetmiştim doğru yolu." Sanırım hepimiz, çeşitli yöntemlerle bunu yapıyor, kendimizi yazı hayatımızın yolculuğunda buluyoruz. Karanlık ormanda Kendimizi aryoruz.
Reklam
“Başka dünyalara yolculuk yapan biz yazarlar, yalnızca hayalciler değil, o dünyaları şişeleyip diğerleriyle paylaşmak için öykü biçimine getirebilen, büyülü güçlerle donatılmışlarız. Öykülerimiz iyileştirme, dünyayı yenileme, insanlara kendi yaşamlarını daha iyi anlayabilecekleri metaforlar verme gücüne sahiptir.”
Sayfa 387 - Okuyan Us YayıneviKitabı okudu
"Düşünün bir: Bir kâğıt parçasının üzerine belli bir düzende bir takım soyut işaretler koyabiliriz ve bin yıl sonra başka bir dünyadan biri, en derin düşüncelerimizi öğrenebilir. Uzay ve zamanın sınırları ve hatta ölümün kısıtlamaları aşılabilir."
Sayfa 385 - Okuyan Us YayıneviKitabı okudu
Yola Güven...
Sakinleşmiş bir kafayla yürürken kişisel karmaşam açıklık kazandı. "Yola güven," demişti içimdeki ses ve ben bunu şöyle anladım: " Yaşamının bir sonraki aşamasına ilerlemeyi sürdür. Geri gitmeye çalışma, felç olmaya ya da panik yapmaya izin verme, yürümeye devam et... Size şans ve serüven diliyor kendinizi kendi yolculuğunuzda bulmanızı umuyorum.
Sayfa 468Kitabı okudu
Güneş kurallara uyan toplum üzerinde ışıldarken suçluların yeraltı dünyası kapkaranlıktır.
Sayfa 428Kitabı okudu
Reklam
İrade
İrade, bir hedefe adım adım ulaşmak için yoğunlaşmış ve odaklanmış bir dilektir. Dilekler ilk engelde ortadan kalkabilirler, ama irade her şeye katlanır. İrade yalnızca dileyenlerle, gerçekten kendini değiştirme sorumluluğunu üstlenip hakiki bedel ödeyenleri birbirinden ayıran bir tür filtredir. Odaklanmış bir iradeye sahip bir karakter, hayatın darbelerine ve engellerine dayanabilir.
Sayfa 404Kitabı okudu
Çile'nin basit gerçeği şudur. Kahramanlar yeniden doğabilmek için ölmek zorundadır.
Sayfa 223Kitabı okudu
Bazen işlerin iyiye gidebilmesi için kötü gelişmelerin yaşanması şarttır. Kahraman ne kadar korkarsa korksun, bazen bir çile krizi, iyileşmenin ya da zaferin yeğane yoludur.
Sayfa 225Kitabı okudu
Rehber
İnsanları en çok eğiten kişi bir öykünün en budala karakteri olabilir.
Sayfa 94 - okuyan us yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kahraman
"Kahraman, sınırları ve egonun yanılsamalarını aşabilen kişidir ama başlangıçta tüm kahramanlar egodurlar: ben, tek, kendini grubun geri kalanından ayrı tutan kişisel kimlik. Birçok kahramanın yolculuğu, çocuğun anneden ayrılışına karşılık düşen, aileden ya da klandan ayrılma öyküsüdür. "
Sayfa 71 - okuyan us yayınlarıKitabı okudu
Bedenin Bilgeliği / Bir Değerlendirme Kılavuzu Olarak İnsan Bedeni
Meslek olarak senaryo ve öyküleri eleştirmeyi seçtiğimde çok geçmeden fark ettim ki, aslında benim değerlendirdiğim şey, söz konusu metinlerin organlarımda ne gibi kimyasal tepkileri tetikleriydi.
Sayfa 457 - Okuyan Us YayıneviKitabı okudu
Yazarın Yolculuğu / Dilemenin Gücü
Carl Jung’un kapısına kazınmış bir özlü söz vardır: “Vocatus atque non vocatus, deus aderit.” Kabaca çevirisi şöyledir: “Tanrı, çağrılsa da çağrılmasa da gelecektir.”
Sayfa 398 - Okuyan Us YayıneviKitabı okudu
Yazarın Yolculuğu / Yazarlar ve Şamanlar
Başka dünyalara yolculuk yapan biz yazarlar, yalnızca hayalciler değil, o dünyaları şişeleyip diğerleriyle paylaşmak için öykü biçimine getirebilen, büyülü güçlerle donatılmış şamanlarız. Öykülerimiz iyileştirme, dünyayı yenileme, insanlara kendi yaşamlarını daha iyi anlayabilecekleri metaforlar verme gücüne sahiptir.
Sayfa 387 - Okuyan Us YayıneviKitabı okudu
35 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.