Detaya inmeden önce genel bir puanlama yapmak istiyorum.
Konu 3/5
Karakterler 2/5
Sürükleyiciliği 5/5
Gizem 4/5
Mantık 2/5
Şimdiiii başlayalım bakalım. Öncelikle spoilersız anlatacağım sonra (ki bu kısım çok zevkli olacak) spoilerlı bir şekilde içimdekileri dökeceğim.(ben spoiler dedim ama çok da vermemişim bence orayı da kesinlikle okuyun.)
Konusu : Irıthel adında bir kızın (ergenin) savaşta ailesini kaybetmesi üzerine 24 krallıktan varislerin katıldığı bir okula yasa dışı şekilde girmesiyle başlar ve kendini bir öldürme oyununun içinde bulur.
Şimdi, Irıthel'i hiç sevmedim ve yaptığı bazı şeyleri çok mantıksız buluyorum. İlk olarak savaşta insanların ölmesinin normal bir şey olduğunu anlaması gerek. 2 Krallık savaşa girmiş bir tek senin ailen ölmedi başka bir sürü insan öldü. Bu yüzden intikam diye yanıp tutuşması çok saçma ve koskoca krallığı yok edeceğini düşünmesi de gerçekten çok komik.(Yani sen kimsin kızım, köylüsün sen köylü kal.)
Öte yandan Drystan(ana erkek karakter) da arka planda kalmış ve Drystan'a biraz "kara kedi" süsü verilmiş leydisinin her zaman yanında olan kara kedi(drystan). Bu karakterin üzerine çok düşünülmediğini ve sırf Irıthel'i sevmesi için yazıldığını düşünüyorum.
Son olarak Cyra hakkında konuşmak istiyorum. Bu kızın hareketleri o kadar yapmacıktı ki....(okuyanlar devamını tahmin edebilir diye düşünüyorum)
Şimdi de olaylara ve işleyiş şekline gelelim.
İlk olarak bence kitap Drystan'ın ağzından da olmalıydı çünkü kitap boyunca o kadar çok prensesleri okuduk ki diğer tarafta olan prensleri unuttuk. Drystanın kısmı olsaydı hem daha önde olurdu hem de prensleri tanırdık.
Olay örgüsü güzeldi ters köşeler de güzeldi. Merak duygusunun okuyanlara geçtiğini düşünüyorum(bana geçmedi çünkü katili bilerek başlamıştım) Bazı yerlerde özellikle