Var mı bunu lügata bakmadan okuyacak bir babayiğit ?
Hicret-i Seniyyeleri'nin 11. yılı Reblülevvelinin 12. Pazartesi günü Resûl-i Ekrem efendimiz irtihal ederek Hazret-i Ebû Bekir es-Siddik makamı hilâfete geçmişti. Bu tarihi takip eden günlerde İslâm dininin o güne kadar görüp geçirdiği hayâti devirlerin en çetin bir safhası kaydedilmiştir. Resûl-i Ekrem'in yirmi üç sene devam eden
Sayfa 299Kitabı okudu
" Doğru kelâm ve üslup ile kabul edileceği konusunda şüphe duymadan ve hepsinden önemlisi doğru bir kalp ve zihin birlikteliğiyle ALLAH’a ulaşan her feryat , o yüce makamda dikkate alınacak ve el-Mücîb olan ALLAH bu çağrılara icabet edecektir. O hâlde insan , duanın usûl ve üslubunu çok iyi tespit etmeli , bu tespitler ışığında dua dua yakarmalıdır. "
Reklam
Dua
İmam-ı Şazeli Hizbü'ş-Şekva Duası Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla Allahım! Yakarışımızın başında, sevip hoşnut olacağın şekilde Sana, en bereketli, en mübarek, en kutlu, en çok hamd ü senalarla hamd ediyor, Seyyidü'l-âlemîn ve Fahru'l-müslimîn Efendimiz Haz-reti Muhammed Mustafa'yı Senin rahmet, bereket ve selâmınla bir kere
El-Mücîb
El-Mücîb (الْمُجِيبُ) : Dua ve dilekleri kabul eden. ~
El-Mucîb
Dua eden Allahu Teâlâ'nın isteklerini verecek en yüce makam olduğunu kabul etmiş, yanı sıra kendi yetersizliğini idrak ederek nefsinin azgınlığına kulluk perdesini çekmiş demektir.
Sayfa 178Kitabı okudu
"Ve iyyâke n'estâin." Senden,yalnız Senden yardım isteriz. Merhameti bol Rabbine sığındın her an.Ramazan Ayı "El-Mucib"der
Reklam
Berat Kandili
Berat, Arapçada "temize çıkma" anlamına gelir. Türkçede; buluş belgesi, Osmanlı Devleti'nde bir göreve atanan, aylık bağlanan, san, nişan veya ayrıcalık verilen kimseler için çıkarılan padişah buyruğu anlamına gelir. Rabbim, "berât" kelimesinin anlamı gibi bizleri temize çıkan, dünyalık her şeyden kurtulan kullarından eylesin. Kalbimizi, yolumuzu, niyetimizi temize, güzelliklere ulaştırsın. El-Mücîb ismiyle dualarımızı kabul buyursun. (Aminnn)
Az önce bir kardeşimden kalem istedim, sesimi net duyuramadığımı sandım ama o çoktan önüne dönüp bana içinde kalem de bulunan bir kalemlik verdi. Kalemliği alınca "Ben kalem istemiştim.." dedim. Tevafuk o ki kalemlik kalem figürü şeklinde örgü bir kalemlikti. Aslında istediğimi verdi, zahiren de kalem görünümünde.. hatta içinde, kalem silgi ve bana lazım olacak ne varsa onlar da dahil verdi. Elimdeki bir kandil, ve bir pusula, ve bir mektup idi hissetti ruhum. Okumaya niyet ettim. Yâ el-Mucîb, el-Hakîm, es-Semî.. Yâ Allâh..! İcabette kul kula karşı böyle ise, Rabbim nasıldır.. ❤️‍🩹 Ruhumun Öz'ü, Cân'ı, Rabb'i sensin, teksin, birsin yâ Allah.. Oku emri çok geniş, okumaya niyet eyledim, eyleyelim
be.mesûffe
be.mesûffe
Betül
Betül
Esmanur Bulut
Esmanur Bulut
.
el Mucib
Mucîb ismi doğrudan doğruya dua edenlere tahsis edilmiş bir isimdir. Yani Rabbimiz bir ismini sadece dua edenlere ayırmış ve onların dualarına mutlaka icabet edeceğini bu şekilde garanti etmiştir.
El-Mucîb
el-Mucîb, dua edene yakın olduğu ve kullarının duasını işittiği için icâbet eden demektir. O, kendisine dua etmeden önce kulunun duasını kabul eder ve ona hak ettiğinden fazlasını verir. Bilinmelidir ki: İcâbet iki türlüdür: Bunlardan birincisi, bağlanma, diğeri ise, imtinân icâbetidir. Birinci icâbet, kulun Hakkın emirlerine veya yaratıkların birbirlerine icâbet etmeleridir; ikinci tür ise, Hakkın yaratıkların duasına icâbet etmesidir. Bu ikinci tür, çağırdığında insanın kendi kendisine karşılık vermesine benzer. Bu durumda, kişinin bu çağrıya karşılık vermesi arasında herhangi bir zaman yoktur; çağrı zamanı, icâbet zamanıdır. Aynı şekilde, Hakkın kulun icâbetine yakınlığı, kulun bizzât kendisinin icâbetine yakınlığı gibidir. Nitekim Hak bu yakınlığı şu âyetiyle nitelemiştir: “Biz ona şah damarından daha yakınız.” Böylelikle Hak, kuluna yakınlığını kulun kendisine yakınlığına benzetmiştir.
Reklam
99
40.EL HASİB Kullarının yaptıklarının hesabını en ince şekilde tutan ve her ameli hesaba çekecek olan. 41.EL CELİL Celalet ve ululuk sahibi olan. 42.EL KERİM Cömertliği lütfu ve ihsanı bol olan,karşılık beklemeden ikram eden. 43.ER RAKİB Bütün varlık üzerinde gözcü olan,her işi denetleyen. 44.EL MUCİB Duaları kabul eden,kendisine yalvaranların isteklerini veren. 45.EL VASİ Kudreti,ilmi,rahmeti ve ihsanı her şeyi kapsayan.
Sûfî kimdir?
Ebû Hemmâm Abdurrahman b. Mücîb es-Sûfi'ye [kuddise sırruhû] sûfînin kim olduğu sorulduğunda şöyle buyurmuştur: "Nefsini (mücâhede ile) öldüren, nefsinin arzusuna uymayarak onu rezil eden, düşmanını (nefis ve şeytanı) yaralayan, insanlara nasihatte bulunan, devamlı Allah Teâlâ'ya karşı korku halinde olan, ameli eksiksiz yapan, ümitlerin peşine düşmeyen, eksikliğini örten, hataya düşmekten çekinen, kusurlarını sermayesi olarak gören, zanaatı hüzün olan, bütün yaşantısı kanaatle olan, Hakk'ı bilen, kapıdan ayrılmayan ve tüm mahlükattan vazgeçendir."
“YA RABBİM! Hamd ve şükür sanadır,salat ve selam Peygamber efendimiz (Sallallahu aleyhi vesselem efendimize)äline ve ashâbınadır. Yä El-Kädir,Yä El-Väris,Yä El-Mucib (ben dua etmesini beceremiyorum) bu güzel isimlerin hürmetine ben aciz kulunun gönlümden geçenleri en iyi bilen sensin… YA RABBİM! Hayırlı olarak gördüğümüzü şerli,şerli olarak gördüğümüzüde hakkımızda hayırlı yapan yine sensin, katında hayırlı olanı doğru olanı nasip eyle. YA RABBİM! Senden gelecek bütün hayırlara muhtacım sen benim duamı kabul et.”(AMİN🤲🏻)
219 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.