Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Defin işleminden sonra ölen kişinin yakınları ve dostları hemen dağılmayıp biraz daha kabrin yanında kalırlarsa, yeni gömülen kişi kabir şokunu daha çabuk atlatıp kabrine alışır ve sorgu meleklerine vereceği cevabı hazırlamaya çalışır. Eğer kabrin yanında beklerken Bakara Sûresi’nin tamamını veya baş tarafından Elif-lâm-mîm ile sonundan Âmene’r-resûlü’yü okurlarsa çok iyi olur.
Defin işleminden sonra ölen kişinin yakınları ve dostları hemen dağılmayıp biraz daha kabrin yanında kalırlarsa, yeni gömülen kişi kabir şokunu daha çabuk atlatıp kabrine alışır ve sorgu meleklerine vereceği cevabı hazırlamaya çalışır. Eğer kabrin yanında beklerken Bakara Sûresi’nin tamamını veya baş tarafından Elif-lâm-mîm ile sonundan Âmene’r-resûlü’yü okurlarsa çok iyi olur.
Sayfa 52 - www.tomorhoca.com Adapazarı 2022, 8. BaskıKitabı okudu
Reklam
295 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Merhabalar Bugün sizlere @bilalcivelek_yazar kaleminden çıkan #sükut eseri ile geldim. Biz okuyuculara @yediverenyayinlari ile ulaşan eserde Yunus Emre'nin çocukluğundan başlayarak Hak yolunda Elif , Lâm, Mim'ini bulma yolcuğunu anlatıyor. Bu yolculukta Mevlana'dan Elif Ba'yı, Hünkar Hacı Bektaş'tan adabı, Tabduk
Sükut
SükutBilal Civelek · Yediveren Yayınları · 2018557 okunma
Yusuf Suresi Meali
Yusuf suresi, 111 (yüzonbir) âyet olup 1,2 ve 3. âyetler Medine'de, diğerleri Mekke'de inmiştir. Sûrenin başından sonuna kadar Yusuf Peygamber'den bahsedildiği için bu adı almıştır. ~ Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla ~ 1. Elif Lâm Râ.(1) Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir.(2) (1) Bu harflerle ilgili olarak Bakara
Bakara suresi : " elif. lam. mim. " ile başlar...
Kur'ân talebesinin ilk oryantasyonu, hiçbir şey bilmediğini kabul etmesidir. Kur'ân talebesinin ilk oryantasyonu "elif. lâm.mîm”dir. Bu ne demektir peki? Bilmiyorsunuz ve buna alışsanız iyi olur. "Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Bakara, 216)
Mukattaa Harfleri
Bu harfler, indirilmiş olan bu Kitab'ın insanların konuşurken kullandıkları aynı harflerden meydana geldiğine, bununla birlikte Allah'ın kelamı olduğu için de mucize olduğuna işaret etmektedirler. Bir harf ya da birkaç harf ile başlayan sûrelerin çoğunda da kitap, vahiy ya da zikirden söz edilmektedir. Nitekim Bakara sûresinde de "elif, lâm, mim. Bu o kitaptır ki onda hiç şüphe yoktur..." buyurulmaktadır.
Sayfa 132Kitabı okudu
Reklam
Hûd Suresi
1. Elif, Lâm, Râ. Dinle bak, ey insan! Rabb'inden sana bir mesaj geldi: Bu okuyacağın/dinleyeceğin mesaj, öyle mükemmel bir Kitaptır ki, onun her bir ayeti, sonsuz ilim ve hikmet sahibi Allah tarafından mükemmel bir ölçü ve âhenk ile gâyet muntazam ve sağlam bir şekilde düzenlenmiş, her türlü şüphe, çelişki, yanlışlık ve bozulmaya karşı özenle korunmuş ve her akıl sahibinin anlayıp ibret alabileceği biçimde açık ve net olarak ortaya konmuştur.
"Peki Müslüman olmanız, sizi ateşten kurtarmaya yetmedi mi..."
Ebû Musa anlatıyor: Allah Resûlü şöyle buyurdu: "Cehennemin kalıcı sakinleri ile Müslümanlardan bazıları orada bir araya geldiklerinde, inkârcılar Müslümanlara şöyle sorarlar: Sizler Müslüman değil miydiniz?' Müslümanlar, 'Evet.' derler. İnkârcılar, 'Peki Müslüman olmanız, sizi ateşten kurtarmaya yetmedi mi ki, bizimle birlikte cchenneme geldiniz?' diye sorarlar. Müslümanlar, 'Bizim bazı günahlarımız var; o günahlarımızın cezasını çekmek için buradayız.' derler. Allah, onların bu karşılıklı konuşmalarını işitir ve cehennemdeki Müslümanların çıkarılmasını emreder. Orada kalan inkârcılar bunu gördükleri zaman, 'Keşke biz de Müslüman olsaydık da onların cehennemden çıktığı gibi çıksaydık!' derler." Sonra Allah Resûlü şu âyeti okudu: "Elif lam ra. Bunlar Kitabın ve apaçık olan Kur'ân'ın âyetleridir, inkârcılar, o gün Müslüman olmayı çok arzu ederler." (Hicr, 15/1-2)
Sayfa 248Kitabı okudu
“Kur’ân-ı Kerim’den tek bir harf okuyana bile sevap vardır. Her hasene on misliyle değerlendirilir. Ben 'Elif Lâm Mîm' bir harf demiyorum. Aksine 'Elif' bir harf, 'Lâm' bir harf, 'Mîm' de bir harftir.” (Tirmizî, Sevabü’l-Kur’ân, 16) "Kur'ân-ı Hakîm'in nass-ı hadîs ile herbir harfinin on sevabı var; on hasene sayılır, on meyve-i cennet getirir." (
Mektubat
Mektubat
, s. 401)
Nefes Sırrı
Şeyh Necmeddin Kubrâ ise meşhur risalesinde nefes sırrını şöyle anlatıyor: — Allah'ın zat ismi «hâ - he» harfinden ibaret olup başındaki «elif» ve «lâm» harfleri tarif edatıdır, işte her nefeste bu harf ve isim cereyan eder. Sahibi ister farkında olsun, ister olmasın. O şey ki, içinde o isim cereyan etmez, hayata müstehak değildir. Şu halde bütün canlıların nefes alış ve verişleri, bilen ve bilmeyen için hep o isimledir. Marifet yolcusuna düşen borç ise bu inceliği bilmek ve her nefeste Allah ile olarak huzuru elde tutmaktır.
Sayfa 27 - Büyük Doğu Yayınları, 7. Basım / Şubat 2009Kitabı okudu
Reklam
Ve “dîn” ta’rîf ve ahd için, “elif ve lâm” ile geldi. Binâenaleyh o, ma’lûm ve ma’rûf olan dîndir; ve o, Hak Teâlâ’nın (Âl-i İmrân, 3/19), ya’ni “Muhakkak indallah olan dîn, islâmdır” kavlidir. O da inkıyâddır. Böyle olunca “dîn”, senin inkıyâdından ibârettir. Ve “min-indillâh olan dîn”, senin ona inkıyâd eylediğin şer’dir; imdi “dîn”, inkıyâddır. Ve “nâmûs”, Allah Teâlâ’nın şer’ eylediği şer’dir. Binâenaleyh Allah Teâlâ’nın, kendisi için şer’ettiği şeye inkıyâd ile muttasıf olan kimse “dîn” ile kāim olan ve onu ikāme eyleyen, ya’ni onu inşâ eden kimse oldu.
Sayfa 527 - cilt 1
495 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.