Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Birserçeninsırtçantası

Birserçeninsırtçantası
@fevha
Şuhedanın lezzetine hiçbir şey yetişemiyor.
el-Ameş’den; “Rasulullah (s.a.v)’ın ashabı Medine’ye gelince, fakirlikten sonra hayatın nimetlerine kavuşmuşlardı. Bu durum onların ibadetten gevşemelerine sebep olmuştu. Bunun üzerine; “İman edenlerin Kur’an ile kalplerinin yumuşama zamanı gelmedi mi?” (Hadid 16) ayeti nazil oldu.”
Reklam
Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “İnsanların altın ve gümüş biriktirme konusunda birbirleriyle yarıştıklarını görürsen Allah’a şöyle dua et: “Allah’ım! İslam’ı yaşama konusunda senden sebat ve devamlılık isterim. Senden; olgunluğun gerektirdiği şeyleri, verdiğin nimetlere şükretmeyi, beni denediğin imtihana sabretmeyi, sana güzelce ibadet etmeyi, belirlediğin kadere razı olmayı isterim. Senden; her türlü kötü düşünceden selamette olan bir kalp, doğru bir dil, bildiğin bütün hayırları bana vermeni, bildiğin bütün şerlerden beni korumanı ve bildiğin günahlarımı bağışlayıp affetmeni isterim.”
Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Allah bir kulu sevdiği zaman onu dünyadan korur, tıpkı birinizin hastasını sudan ve zararlı şeylerden koruduğu gibi…"

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Günahların en büyüğü; dünya sevgisidir.”
Ebu Musa el-Eş’ari (r.a) şöyle dedi: “Biz dünyadan hüzün verici bir yorgunluk veya sürekli beklenen bir fitneden başkasını ummuyoruz.”
Reklam
K- Kardeşim, Zübeyr ağabey şöyle diyor: "Birden fazla kitap okumak unutkanlık yapar. " F- Doğrudur, karıştırma ihtimalimiz yüksektir.. Fakat gel gör ki bu bizim için pek de mümkün değil, ihya olmaya gayretimiz ile okumaya gayretimiz doğru orantılı.. Rabbimiz en iyisini bilir.
Birserçeninsırtçantası

Birserçeninsırtçantası

@fevha
·
27 Mayıs 2020 12:27
" İnsan unutmak ile maluldür. "
216 syf.
10/10 puan verdi
Menâkıb-ı İmam Ebû Hanife
Menâkıb-ı İmam Ebû Hanifeİmam Zehebi
8.8/10 · 40 okunma
" İnsan unutmak ile maluldür. "
"Ey şu kabrin kenarında durup ibretle bakan, Dün kabrin ziyaretçisi, bugün toprağın altında. Ölümden kaçış yok, aniden gelip çatmasına kayıtsız kalma! geçitten geçmiş olanlar için de dua et! Zâhidü’l-Kevserî şimdi bu merkadinde, (Rabbi’nin) af ına sığınmış ve O’nun merhametini bekliyor. " Zâhidü’l-Kevserî vefatından sonra Mısır’ın meşhur âlimi, İmam Mâlik’in de muâsırı, Leys b. Sa’d’ın kabrine yakın bir mekânda bulunan Kahlavi Mescidi civarında bir mekâna defnedilir. Kendisinden önce vefat eden iki kızı ile aynı hazire içerisindedir. Kabir taşında yukarıdaki şiir Arapça olarak yazılmıştır.
Okuma yaparken ki hayretliklerimi hayretle dinleyip eşlik edilmesine ihtiyacım var. Çok şey mi istiyorum.
Reklam
"ilmin önündeki maniler ve ehl-i ilmin yolunu kesen engeller hiç eksik olmaz. "
Zâhidü’l-Kevserî, Âlimiyye imtihanı öncesi üstadı Alasonî ile yaşadığı bir hatırasını kendisi şöyle anlatır, “Ruûs imtihanı (Âlimiyye) bizim medreseden mezun olduğumuz yıllarda beş yılda bir yapılıyordu. Bir imtihanda başarılı olamayanlar diğer imtihan için beş yıl daha beklemek zorundaydılar. Bu, gerçekten öğrencilerin sabır ve
"Zâhidü’l-Kevserî’nin çalışmaları arasında önemli yer tutan, tahkik ederek yayına hazırladığı birçok eser, onun hep bu kütüphane serüveni sonucu keşfettiği ve okunacak hâle getirdiği eserlerdir.. Çok mesai ayırdığı bu işten bir karşılık beklemez ve matbaa sahiplerinin maddî tekliflerine “Teklif ettiğiniz şeylerle, âhirette bunlar için vaad edilen ecir bir arada olmaz ki!” cevabını verirdi."
"İslamî ilim merkezlerinde asırlarca ders ve mütalâa vazifesi görmüş kitaplar, dıştan bakıldığında sanki mevcudun tekrarı gibi algılanmıştır. Hâlbuki, hayatlarını “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır.” hadisine sıkı sıkıya bağlı yaşamış ilim geleneğinin böylesine bir tekrara düşmesi düşünülemez"
Zahidü'l Kevseri
Zahidü'l KevseriAkif Coşkun
0/10 · 2 okunma
53 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.