İdarecilerin en hayırlısı, kötü gidişatı kaldırıp yerine güzel gidişatı koyandır. Onların en kötüsü ise, iyi gidişatı değiştirip yerine kötü gidişatı koyandır.
İnsanı bu kadar şerefli ve değerli kılan akıldır.
"Ebu Zer (Ra) bunu şöyle dile getirir: 'Yalnızlık kötü arkadaştan, iyi arkadaş da yalnızlıktan iyidir.'
Sizin arkadaşlarınız hangi gruptan?
"Bişr arkadaşlıkları şöyle gruplandırır: 1. Ahiret arkadaşı 2. Dünya arkadaşı 3. Sosyal çevre ve eğlence arkadaşı
Resulüllah sallallahu aleyhi ve sellem bir gün sahâbelerinden üçüyle birbiri ardınca karşılaştı ve onların farklı şekilde Kur'an okuduklarını gördü. Önce Hz. Ebûbekir'e rastladı, sessizce okuyordu sebebini sordu ve şu cevabı aldı: Benim yakardım beni duyuyor! Hz. Ömer'e rastladı, sesli okuyordu. Sebebini sordu ve şu cevabı aldı: Uyuyanları uyandırıyor, şeytanları da kovuyorum! Hz. Bilal'e rastladı, bir bu süreden âyetler, bir şu sureden âyetler okuyordu. Sebebini sordu ve şu cevabı aldı: Güzeli güzele karıştırıyorum! Peygamberimiz aleyhisselâm şöyle buyurdular: Hepiniz de güzel yapıyorsunuz, doğru yapıyorsunuz!
Sayfa 48 - İbn Ebî Dünya: Teheccüd ve Kıyâmamü'l- Leyl
Peygamberimiz aleyhisselâm bir keresinde şöyle demişti: Sizden biri geceleyin namazı kalktığında sesli okusun, çünkü melekler ve evin diğer sakinleri (müslüman cinler) onun okuyuşunu duyar ve onunla birlikte namaz kılarlar.
Sayfa 48 - İbn Hacer el-Askalânî
" Müminin değeri dinidir,mürüvveti aklıdır;itibarı ise ahlakıdır. "
Kur'an okumaktan maksat, düşünüp anlamaktır. Tertîl tarzı okumak anlamaya yardımcı olur.
Sayfa 40
Geceleri namaz kılıp Kur'an okumak çok daha sevaptır. Çünkü geceleri insanın gönlü ve zihni dünya meşgalelerinden uzaklaşır. Bu konuda Ebû Zer el-Ğıfârî hazretleri şöyle der: Gündüzleri çok secde etmek, geceleri de kıyamda durmak çok faziletlidir.
Sayfa 34
Lokman Hekim "sükut hikmettedir, fakat susmasını bilen azdır."
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.