Gönderi

"Böyle bir dünyaya çocuk doğurulur muydu? Acılar neden sürdürülsündü ki ya da duyguları durmadan değişen, kaprislerinin, kibirlerinin elinde kah şuraya kah buraya savrulan bu şehvet düşkünü hayvanların soyu neden çoğalsındı ki?"
Sayfa 70·Kitabı okudu
·
17 Gösterim
1 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Kesinlikle pesimist bir bakış açısıyla bakıyor hayata, yargılandığından değil, bende şu dönem öyle bakıyorum. Şöyle düşünebilirdi; şu dünyadaki yanlışlara rağmen doğru bir çocuk yetiştireceğim. Tabii bakış açımız benzediği için neden böyle söylemediğini de az çok anlatabiliyorum.
Aykut u.
Gönderi Sahibi
Aslında dönemin ingilteresinde kadınlara birey gözüyle bakılmadığı için bence bu görüş paylaşılmış. Halbuki, şu anki ingilterede çok daha farklı bir yaşayış olduğu aşikar. Hatta övmek gibi olmasın ama ingilteredeki cinsiyet eşitliğinin en üst noktada olduğunu düşünüyorum. Woolf eğer günümüz insanı olsaydı, psikolojisi ne denli olurdu bilemem ama kesinlikle sizin belirttiğiniz gibi:dünyadaki yanlışlara rağmen doğru bir çocuk yetiştirirdi 😊