·300 syf.····Okunma: 17 Aralık 2018 18:08 Şimdiki eserimiz Joe Navvaro imzalı Beden Dili isimli kitaptır. Eski FBI ajanı'nın kaleme aldığı eser hakkında kısaca bilgiler sunmaya çalışacağım. Eserde verilen örnekler ve sunulan paylaşımların tamamı Amerika Birleşik Devletleri yada Latin Amerika ülkelerinde bulunduğu dönemlerin izlerini taşıyor desem yanılmam sanırım. Yazarın üzerinde durduğu ve benimde dikkatimi çeken Akimbo duruşu Latin Amerika'ya ait selamlaşma yada kucaklaşma sembolü, Amerika'ya ait abroza kucaklaşma kültürü bir diğer farklı kültür göstergesi. Kitapta bütün bilgiler bağlantılı olarak farklı başlıklar altında toplanmış, el hareketleri ayak ve bacak hareketleri, baş alın göz hareketleri, omuz hareketleri ve daha bir çok bağlantılı içerik, eserin son bölümlerde üzerinde durduğu Yalancılığın saptanması oldukça detaylı bilgiler ile dolu (örneğin) karşılıklı bakışlarda yalan söyleyen kişinin karşı kişiye daha da dikkatli ve doğru söylüyorum izlemi bıraktırma isteği netice itibariyle bu durumun yanılgıya sonuçlanması, özellikle iş görüşmesi, bireysel toplantılar kişiler arası diyaloglarda el ve kol hareketleri dikkatle karşılaştırılmış diğer hususlardan, aslında yazar günlük hayatta yaşadığımız olayları, doğru haliyle bilgimizi sandığımız davranış şekillerini, kendi yaşantısıyla bütünleştirerek görsel boyutta okuyucuya sunmuş. Son dönemlerde okuduğum en bilgilendirici eserlerden mutlaka okunulması gerektiğini düşünüyorum saygılarımla.