···Okunma: 10 Ocak 2021 17:40 Aziz Nesin’in Aziz Nesin den seçtiği 20 kısa hikaye,6 taşlamanın olduğu toplama bir kitap..
Bir gün bile sürmeden bitirdim Aziz Nesin’in kalemi ve mizahı en acımasız eleştirileri nüktedanlıkla ama açıkça anlatması beni hep hayran bırakmıştır kendisine
Her hikaye de kendiniz veya yakınınızı bulmanız içtenliği ve özeleştirisini bile hiç çekinmeden yapabilen gerçek bir yazar ve hiçbir zaman ülkemizde ki diğer iyi yazar ve şairlerde olduğu gibi değer görmemiştir maalesef..( Yazarların eserlerinde inancı ya da inançsızlığı, siyasi görüşü veya apolitikliği,mezhebi,ırkı ayırmadan edebi değerini verebilsek keşke..Düşünce özgürlüğü içinde harika eserler yaratsa hepsi)
Hepsini çok beğendim ama özellikle sorarsanız Parle Vu Fransızca ( hala günümüzde insanlara birşey sorulduğunda mesela adres bilmiyorum demeyi bilen bir millet değiliz.. ya da yabancı dil konusunda bu kadar geri kalmış varmı
Sizin Memlekette eşek yokmu
Yiyin Allahaşkına
Sınır üstündeki ev
İstikbalim olmasa
Du Bakali N’olecek
Seneler önce Ankara’da Azizname tiyatro oyununu izlemiştim Rüştü Asyalı ve Hatice Aslan öncülüğünde hayran kalmıştım..Canlandırılmış hikayeleri izlemek de ayrı keyif Şu pandomi süreci çabucak gider de bizde tekrar sanatsal aktivitelere gidebiliriz umarım