Kitap yorumum
2021 6. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2021 12:36
Şu Çılgın Türkler kitabı Kurtuluş Savaşı dönemini anlatan en iyi eserlerden birisidir. Kurtuluş Savaşı'nı yazarımız kendi bakış açısıyla yorumlarken hem Türk tarafının hemde Yunan tarafının ve diğer emperyalist devletlerin gözünden olayı okuyucuya aktarması benim kitap özelinde en beğendiğim özelliğidir. 19 Mayıs 1919'da başlayan Millî Mücadele'nin kanıtı olma özelliğini taşımaktadır. Olaydaki kahramanları soyadlarıyla kullanması hususunda ileride Cumhuriyet kitabını okurken okuyucuya kolaylık sağlamak için Turgut Özakman tarafından bu amaç doğrultusunda planlandığını düşünüyorum . 7'den 70'e her insanın kesinlikle okuması gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle okunmanızı tavsiye ederim dostlarım. Kitapla kalın dostlar #kitaptanalıntıları "Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir!" “Dünyanın hiçbir kadını ‘Ben vatanımı kurtarmak için Türk kadınından daha fazla çalıştım’ diyemez..” Gazi Mustafa Kemal Paşa "Bak kızım.." demişti, "...bir tekerleme vardır, bilir misin: Çalıydı, çırpıydı ama evimdi. Anadolu da yoksuldur, çıplaktır, bakımsızdır ama vatanımızdır." Başkomutan, "Bu savaşta subay, astsubay ve erlerin katalandıkları fedakarlık ve gösterdikleri çaba, insan gücünün üstündedir" dedi, gazileri övdü. #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak #şuçılgıntürkler #turgutözakman #bilgiyayınevi #sayfa752
Şu Çılgın TürklerTurgut Özakman · Bilgi Yayınları · 202324,6bin okunma