2021 9. kitabı
Fransız yazar Muriel Barbery tarafından kaleme alınmış roman, 2006 yılında yayımlanmıştır. Kitapta edebiyattan, felsefeden anlayan, kitap okuyan, sinema konusunda bilgili, klasik müzik dinleyen ancak; bu özelliklerini gizleyerek, insanların kafasındaki kapıcı modeline göre davranan apartman kapıcısı Madam Mitchel ile ailesinin zengin, gösterişli ve özentili hayatından uzak duran 12 yaşındaki kız çocuğu Paloma ve apartmana sonradan taşınan Japon Kakuro Ozu arasında kurulan naif dostluk anlatılıyor. Önyargıların bizi nasıl kör ederek, gerçekleri görmemize engel olduğu, insanların gerçekte kim olduklarının bilinmeden, dış görünüşlerine ve statülerine göre değerlendirilmesi çok güzel işlenmişti. Yazar Fransa’da felsefe dersleri verdiği için kitabın bazı bölümlerinde felsefe ile ilgili alıntılara, filozoflara, kitap ve karakterlere atıfta bulunulmuştu. Bu kısımlar biraz daha dikkatli okumayı gerektirdiği için kitabın akıcılığını azaltsa da benim için çoğunlukla duygu dolu bir okuma oldu. Severek okudum. Herkese tavsiye ederim.
Kirpinin ZarafetiMuriel Barbery · Kırmızı Kedi Yayınları · 20259,8bin okunma