···Okunma: 18 Ocak 2021 19:02 Merhabalar!
Dumas’tan okuduğum ikinci harika kitap Üç Silahşörler oldu. Başlamadan önce uzun bir serüven olacağını düşünmüştüm, ama aksiyon dolu bir tarihsel roman olması nedeniyle heyecanlı bir şekilde çabucak bitirdim. Elimden bırakamadım bu muhteşem kitabı.
Tarihsel roman yaklaşımı ilk olarak İngiliz edebiyatında ortaya çıkıyor ve Fransa’da da Dumas’ın kalemiyle okurlara macera tutkusunu aşılamış oluyor. Üç Silahşörler o dönemin tüm öğelerini içinde barındırıyor; romantik ve cesur kahramanlar, sahtekâr ve bencil kötüler, yoldaşlık ve dostluk duygularını yüreklendiren anlar, heyecanlı siyasi entrikalar ve içinden çıkılmaz dedikodular...Değişik ve farklı bir olay örgüsünün ve karakterlerinin olduğu bu kitap, okurların gözünde popüler bir kurguya dönüşüyor. Çok çarpıcı ve sürükleyici bir kurgu, hem kitabı hem de yazarı ünlü yapıyor...
Paris’te Muhafız Silahşörler birliğine katılmak için evinden ayrılan soylu bir genç olan d’Artagnan, yol üzerinde bir sürü talihsiz olayla karşılaşır ve üç arkadaş olan Athos, Porthos ve Aramis ile düello etmek zorunda kalır. Şans eseri bu üç silahşör, genç soyluyla arkadaş olurlar ve Kraliçe’yi korumak adına bir dizin olay içine girerler, bazen entrikayla bazen de kılıçla düşmanlarıyla savaşırlar. Kral’ın çıkarcı temsilcisi olan Kardinal ve onun casusları Milady de Winter ile Kont Rochefort gibi sahtekar ve güçlü düşmanlarla uğraşmak zorundadırlar. Hem sevgilileriyle romantik düşler yaşarken hem de her an boğazlarına batacak olan kılıç darbelerinden korunmak için ellerinden geleni yapacaklardır.
Hem klasik hem de macera açlığı çekiyorsanız bu kitabı listenize almak için acele edin ve hemen okuyun, bayılacaksınız. Devamı niteliğinde olan “Üç Silahşörler Yirmi Yıl Sonra” kitabını da okumak için sabırsızlanıyorum. Bu arada hem baskı kalitesi hem de çeviri mükemmeldi, İsmail Yerguz Monte Cristo Kontu’nda olduğu gibi bu kitapda da harika bir iş çıkarmış.