Üç Silahşörler

Alexandre Dumas

·685 syf.·
2024 42. kitabı
Herkese merhaba, Alexandra Dumas’ın muhteşem eseri üç silahşörlerden bahsetmek istiyorum. Hepimizin aklında aynı sorun bunlar dört kişi neden eserin adı üç silahşörler. İlkokulda çocuklar için hikayecik olarak okumuştum. Sonrasında Hasan Ali Yücel klasiklerinden tam metin olarak okuduğumu sanmıştım lakin Alfa yayınlarından beş cildi temin edince merakım arttı ve yeniden okumaya başladım ve iyi ki okudum diyorum. Bazı arkadaşların okuduğu herhangi bir kitabın bitmesini istemediklerini, çok güzel falan sözlerini ciddiye almazdım bu kadar abartmayın, şov yapmayın diye söylenirdim. İlk defa ben de söyledim bitmesini hiç istemedim ve serinin geri kalan kısmını okumak için sabırsızlanıyorum. Biliyorum bir çoğunuz hikayecik veya Hasan Ali Yücel klasiklerinden okudunuz ama size tavsiye tam metnini okuyun.
Nasıl Rütbe aldı?
2024 355. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2024 03:46
Alexandre Dumas bu kitabında, başı dizlerine kadar çökmüş yaşlı bir atın sırtında, görenlerin alay edeceği bir görünümle şehre gelen d'Artangnan'ın, önce saray muhafızı ardından silahşör ve nihayetinde teğmenliğe terfi edilişini akıcı bir dille anlatıyor. d'Artangnan bu süreçte Athos, Porthos ve Aramis ile tanışır. Saray entrikaları, dükler, kontlar, casuslar ve de uşaklar...Adına aşk denilen karmaşık ilişki ağları da ayrıca düşündürücü. Bir tarafta Kraliçe ve Buckingham Dükü,diğer tarafta bu görüşmeleri ortaya çıkarmaya çalışıp Kralı yönlendiren Kardinal ve adamları. Adını yazmaya değer diğer karakterler de Madam Bonacieux ve Milady. Keyifli okumalar efendim...
2021 4. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2021 17:01
Mutlu Pazarlar Üç Silahşörler kitabı ile Athos, Porthos, Aramis ve d'Artagnanla tanışma şerefine nail oldum. Bunu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bu isimleri çocukken filmlerde hep duyardım. Ama bunlar kimdir, nasıl karakterlerdir bilmezdim. Sizi sıkmadan kısaca bahsedeyim. Athos, Porthos ve Aramis kralın emrinde çalışan, krala sadık üç silahşör. Bu üç yakın arkadaş gerçek kimliklerini saklamak için birer takma isim seçmişler kendilerine. Bunlar gerçek isimleri değil yani. Bir gün d'Artagnan isimli bir genç krala hizmet etmek duygusu ile köyünden kalkıp Paris 'e geliyor. Burada üç silahşörler ile tanışıp arkadaş oluyor. Tabii silahşör olmanın bazı kuralları var öyle torpille silahşör olunmuyor. Önce bu arkadaşı muhafız birliğine alıyorlar. Çok zeki ve aynı zamanda becerikli de olan d' Artagnan 'ın yaptığı kahramanlıkları hayretle okudum. Saray entrikaları, İngiltere - Fransa arasında patlak veren savaş ve Kardinal 'in yaptıkları ile mücadele eden bu dört arkadaş krala ve ülkeye zarar gelmesin diye çabalayıp duruyorlar. Hem zeki hem gözü kara hem sözünün eri olan kahramanlarımız bütün bunların üstesinden geliyorlar. "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için" diyorlar ya işte öyle bir dostluğa da şahitlik ediyoruz bu sırada. Kitap boyunca bir merak duygusu sizi ele geçiriyor. Tarihi bilgiler de içeren bir macera kitabıydı ama bilgilerin doğruluğu da kesin diyemeyiz. Kitap hakkında kafamda bir sürü düşünce var aslında ama hepsini buraya yazarsam size kopya vermiş olurum gibi. Özetle iyi ki okumuşum diyorum, sizlere de tavsiye ediyorum.
Alexandre Dumas - Üç Silahşörler
2021 57. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2021 20:55
Alexandre Dumas “Üç Silahşörler” İsimli eserinde isimleri her nasılsa mitolojiden çıkmış gibi olsada Fransanın soylularından olan silahşörler Athos, Porthos ve Aramis’in yollarının D’Artagnan ile kesişmesi ve yolların birleşmesi ile yaşadıkları maceraları, çevresindeki olaylara etkilerini ve kendi yaşamlarındaki olayları iç içe geçmiş bir şekilde etkileyici, sürükleyici, merak uyandırıcı ve akıcı olarak bizlere sunmaktadır. Dumas “Üç Silahşörler” isimli eserinde arkadaşlık, bağlılık, değerler üzerinde durmakla birlikte ikili ilişkiler, entrika ve Dumas’ın olmazsa olmaz konusu “İntikam”da bu eserinde bulunmaktadır. Dumas okumayı sevenler “Üç Silahşörler” isimli eserinide keyifle okuyacaklarına eminin, okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar. ** Alıntılar; - “Bir saniye yüreği titreyen kişi belki talihin o saniye içinde sunmuş olduğu fırsatı kaçırabilir.” - “Büyük bir hedefe ulaşmayı engellemek için küçük bir engel yeterlidir kimi zaman.” - “... bütün savaşlar kazanılmaz ki.” - “Umut insanın içinde en son sönen şey...” - “Anlayışlı ve nazik, kibar olmak korkak olmak demek değildir ki!” - “Aşk, en bencil tutkudur.” - “Bugün kaybedilmiş olan şey gelecekte de kaybedilmiş demek değildir.” - “Her aldatmaca bir maskedir ve maske ne kadar iyi yapılmış olursa olsun, biraz dikkatli bakıldığında, gerçek yüzü gösterir.” - “Ölüm insanı mahvolmaya ya da kurtuluşa götüren kapıdır.” - “Susmak mutsuzların son zevkidir.”
2021 9. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2021 19:02
Merhabalar! Dumas’tan okuduğum ikinci harika kitap Üç Silahşörler oldu. Başlamadan önce uzun bir serüven olacağını düşünmüştüm, ama aksiyon dolu bir tarihsel roman olması nedeniyle heyecanlı bir şekilde çabucak bitirdim. Elimden bırakamadım bu muhteşem kitabı. • Tarihsel roman yaklaşımı ilk olarak İngiliz edebiyatında ortaya çıkıyor ve Fransa’da da Dumas’ın kalemiyle okurlara macera tutkusunu aşılamış oluyor. Üç Silahşörler o dönemin tüm öğelerini içinde barındırıyor; romantik ve cesur kahramanlar, sahtekâr ve bencil kötüler, yoldaşlık ve dostluk duygularını yüreklendiren anlar, heyecanlı siyasi entrikalar ve içinden çıkılmaz dedikodular...Değişik ve farklı bir olay örgüsünün ve karakterlerinin olduğu bu kitap, okurların gözünde popüler bir kurguya dönüşüyor. Çok çarpıcı ve sürükleyici bir kurgu, hem kitabı hem de yazarı ünlü yapıyor... • Paris’te Muhafız Silahşörler birliğine katılmak için evinden ayrılan soylu bir genç olan d’Artagnan, yol üzerinde bir sürü talihsiz olayla karşılaşır ve üç arkadaş olan Athos, Porthos ve Aramis ile düello etmek zorunda kalır. Şans eseri bu üç silahşör, genç soyluyla arkadaş olurlar ve Kraliçe’yi korumak adına bir dizin olay içine girerler, bazen entrikayla bazen de kılıçla düşmanlarıyla savaşırlar. Kral’ın çıkarcı temsilcisi olan Kardinal ve onun casusları Milady de Winter ile Kont Rochefort gibi sahtekar ve güçlü düşmanlarla uğraşmak zorundadırlar. Hem sevgilileriyle romantik düşler yaşarken hem de her an boğazlarına batacak olan kılıç darbelerinden korunmak için ellerinden geleni yapacaklardır. • Hem klasik hem de macera açlığı çekiyorsanız bu kitabı listenize almak için acele edin ve hemen okuyun, bayılacaksınız. Devamı
2020 13. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2020 19:44
'Musketeers Don't Die Easily' Üç silahşörler filmlerini ve dizisini izledikten sonra artık kitabını okumanın vakti gelmiştir diye düşünüp hemen başladım okumaya. Bu dört silahşörün ordan oraya maceralara koşmaları, Milady ile olan düşmanlıkları ve özellikle Aramis'in papazlık sevdası bana bazen illalah ettirdi bazen güldürdü. Bu dört karakteri dizideki halleriyle sevdiğim için kitapta hoşuma gitmeyen birkaç yer olsa da kitabı elimden bırakamadım ve en kısa zamanda ikinci kitabını okumayı düşünüyorum.
2026 5. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 11:20
Monte Cristo Kontu’nu okuduktan sonra Üç Silahşörler’i okumak için biraz zaman geçmesini bekledim. Yazarın dilini çok beğendiğim için ileride de bu tadı alabilmek ve Monte Cristo Kontu’ndan sonra hemen okursam bu kitabı belki beğenmem diye bu zamana kadar Okumayı öteledim. Doğru bir karar vermişim, yazarın daha önce okuduğum kitaplarının etkisinden kurtularak okuduğum için bu kitaptan daha fazla zevk alabildim. Athos, Porthos ve Aramis adlı silahşörler ile D’Artagnan adlı muhafızın başından geçen olaylar kitapta anlatılıyor. Dört kafadar bazen tek başlarına bazen de toplu olarak kendilerini komploların ortasında bulurlar ve bu komplolardan birlikte kurtulmaya çalışırlar. Yazar kitabın geçtiği dönemde yaşanan tarihi olayları bizim karakterlerin bir şekilde dahil olduğu olaylar üzerinden anlatmaktadır. Üç Silahşörler’i çok beğendim. 4 tane devam kitabı varmış. Onları da herhalde her sene bir tane okuyarak bitirmeyi planlıyorum.
2026 7. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2026 22:17
Üç Silahşörler, aslında kişisel hırsların değil, "birimiz hepimiz için" diyerek tek bir vücut haline gelen bir dostluğun hikayesidir. Roman; genç d'Artagnan'ın Paris'e gelip; Athos, Porthos ve Aramis ile yollarının kesişmesini anlatır. Bu dört karakter, başlangıçta birbirine rakip olsalar da kısa sürede kraliyetin onurunu korumak ve Kardinal Richelieu’nün sinsi planlarını durdurmak için ayrılmaz bir birliktelik kurarlar. Onların hikayesi, sadece kılıç düellolarından ibaret değildir; birbirinin eksiklerini tamamlayan dört farklı mizacın bir araya gelince zorlukların nasıl üstesinden gelebildiklerinin özetidir. Kraliçe’nin elmaslarından Milady’nin tuzaklarına kadar her engeli, bu sarsılmaz sadakat bağı sayesinde aşarlar. Bu eser, karakterlerin bireysel kahramanlıklarından ziyade, farklılıkların birleşerek nasıl bir güce dönüştüğünü anlatır.
Okunmalı...
2020 21. kitabı
Okunma: 25 Mart 2020 13:57
Uzun zamandır çok merak ettiğim Üç Silahşörler’i nihayet Okuyan kadinlar kulubu nun #heraybirdünyaklasiği etkinliğinde #okudumbitti . Kitaba adını veren Athos,Porthos, Aramis üçlüsüne eminim ki kitabı okuyan,okumayan herkes aşinadır. Yazar bu güzel üçlüye bir de D’Artagnan’ı ekleyince ortaya oldukça gizemli, bol entrikalı, çok aksiyonlu,dostluk ve vatan sevgisi üzerinden ilerleyen muazzam bir hikaye çıkmış.Ben seçimimi Alfa Kitap ın resimli baskısından yana kullanıp okuma keyfimi ikiye katlamış oldum.Tadı damağımda kalan bu muhteşem eser herkese kesinlikle tavsiyemdir.Sayfa sayısı sizi korkutuyor olabilir ama sıkılmadan okuyacağınıza garanti veriyorum. Okuyan kadinlar kulubu olarak şimdi gözlerimizi #üçsilahşörleryirmiyıl sonra diktik. Bir ara okuyacağız inşallah. Üç Silahşörler Alexandre Dumas dendeninyorungesi
2021 35. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2021 13:42
''Bundan yaklaşık 3 yıl önce tanışmıştım Alexandre Dumas ile.. Kitap okuma alışkanlığını yeni kazandığım zamanlardı..Üç Silahşörler ilk başlarda sayfa sayısı olarak gözümü korkutsa da sevdiğim bir arkadaşım önerdiği için başlamıştım okumaya. Daha ilk satırlarından itibaren Dumas'ın kalemine adeta hayran kalmıştım, kurduğu cümlelerin yalınlığı, sadeliği özellikle de duruluğu oldukça etkilemişti beni. Az kelime ile oldukça çok şey anlatıyordu..Yıllar sonra tekrar okuduğum da sanki ilk defa okuyormuşum gibi hissettim ve büyük bir zevkle okudum tekrar. .. Söylediğim gibi kitap okuma alışkanlığını yeni kazandığım zamanlardı ve daha o zamanlarda anlamıştım Dumas'ın en sevdiğim yazar olacağını.. Üç Silahşörler adından da anlaşılacağı üzere Fransa Kralı'nın Silahşörlerini anlatan bir hikâye.. Tabii ki sadece Silahşörlerle sınırlı değil bu anlatım. Dönemin siyasi olayları, saray entrikaları, Kral ile Kardinal arasındaki çıkar ve güç çatışması, ülkeler arası rekabetler, savaşlar, dövüşler binbir türlü entrikanın oldukça heyecanlı ve etkileyici bir şekilde anlatıldığı bir eser Üç Silahşörler, kesinlikle herkesin kütüphanesinde bulunması gereken bir eser..

Alexandre DumasYazar · 36 kitap
Alexandre Dumas Pére... Fransız yazar. Monte Kristo Kontu, Üç Silahşörler, Siyah Lale ve Demir Maske gibi tarihi romanlarıyla tanınır. Üçyüze yakın macera romanı yazmıştır. 19. yüzyılın en verimli ve en sevilen Fransız yazarlarındandır. Önce oyunları daha sonra da tarihsel romanlarıyla büyük ün kazanmıştır. Özellikle, Kardinal Richeliey dönemindeki gözüpek kahramanı anlattığı romantik tarzda yazdığı Üç Silahşörler (1844) ve Monte Kristo Kontu (1845) en tanınmış yapıtlarındandır. Dumas'nın renki, açık yürekli, kimi zaman pek inandırıcı olmayan bir üslupla kendi olağanüstü yaşamındaki olayları aktardığı Anılar (1852-54) adlı yapıtı romantik dönem Fransız edebiyat yaşamına ışık tutar. Dumas, geçimini sağlamak amacıyla genç yaşta Paris'e gitmiştir. Avukat olmayı planlamış ama geleceğin Fransa Kralı Orléans dükü Louis-Phlippe'nin hizmetine girmiştir. Sonra da şansını tiyatroda denemeye karar vermiştir. Yazdığı oyunlar döneminde olduça ilgi görmüştür. III. Henry ve Sarayı (1829) adlı oyununda Dumas, Fransız Rönesansının gösterişli bir tablosunu çizmiştir. Napoléon Bonaparte (1831) yeni ölen imparatorun efsaneleşmesini sağlamıştır. Dumas, oyun yazarken tarihsel romanla da ilgilenmeye başlamış ve renkli bir tarihsel fonla, genellikle 16. ve 17. yüzyılda geçen heyecanlı öyküler yazmayı hedeflemiştir. Kalıcılığını da oyunlarıyla değil, bu tarihsel romanlarıyla sağlamıştır. Romanlarındaki kahramanlarında iyi-kötü ayrımı oldukça belirgindir. Victor Hugo gibi romantik akımın başlıca yazarlarındandır. Dumas başarı kazandıkça kendini pahalı zevklere vermiş ve borçlarını ödeyebilmek için daha fazla yazmaya başlamıştır. Aynı zamanda gazeteciliğe de başlamış, gezi kitapları yazarak para kazanmaya çalışmış ama başarılı olamamıştır. Alexandre Dumas'nın eserlerini, özellikle de "Üç Silahşörler"'i yazarken tarihi oldukça saptırdığı, olaylara fazlasıyla hayâl gücünü kattığı söylenir. Bu söylentiler kulağına kadar gelince Dumas, "Tarihe tecavüz ettiğimi söylediler ama çok güzel çocuklar doğdu" demişti. Alexandre Dumas 1870'te, Dieppe yakınlarında ölmüştür.