Alexandre Dumas
Bayan Şevröz, o gece geç vakit, Bay Kolber'i görmeye gitti. Bakan yardımcısı Kolber, kadını hiç beklemediği için çok şaşırmıştı. Onu saygıyla selamladıktan sonra sordu:"Bu ziyaretinizi acaba neye borçluyum, bayan?"
126 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1850

Puan vermedi
Yıllar önce lise yıllarımda okuyup uzun süre etkisinde kaldığım bir kitaptı. Daha sonra birkaç kez filmini de izledim. Güzel bir kitap, klasik eserleri okumayı seviyorsanız, bu kitabı da seveceksiniz.
50 syf.
5/10 puan verdi
Kitabı oldukça karışık geldi ama filmi olduğunu öğrendim bence kitabını okuyarak vakit kaybetmeyin her şey çok karışık direk filmini izleyin benden bu kadar kitap oldukça anlamsız :D instagram.com/mecnunkitap
Demir Maskeli AdamAlexandre Dumas · Butik Yayıncılık · 2010714 okunma
96 syf.
4/10 puan verdi
Yazarından dolayı bu kitabı temin etmiştim. Okuduğum
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)
ve
Tepedelenli Ali Paşa
Tepedelenli Ali Paşa
kitaplarından aldığım reaksiyonu bu kitapta alamadım. Konu basit ve eğer tarih sahnelerine ilginiz varsa okuyabilirsiniz. Yine de hevesinizi kırmış olmayayım. Bir sarayın içinde dönen entrikaları konu alıyor. En sonunda yaşanılan şeyler beni etkiledi biraz.
Puan vermedi
Dumas'nın akıcı, dramatik ve heyecan dolu anlatım tarzı, okuru hikâyeye çekiyor. Tarihsel olayları kurgusal bir şekilde yeniden yorumlayarak, saray entrikaları ve güç mücadelelerini sürükleyici bir macera formatında sunmakta, "Demir Maske", Dumas'nın tarih ve macera unsurlarını harmanlayarak okurlara sunduğu büyüleyici bir eser olup, Üç Silahşörler serisinin bir finalidir. Eser hakkında kendimce bir derecelendirme yapmak istesem puanım sanırım 7 olurdu. Saygılarımla ;
8/10 puan verdi
Kitap okurken fazla birsey anlamadım ama filmini izliyince okuduğum senaryolar kafamda işlendi güzel kitap okunmali zindana atıp demir maskeleniyo diğeri ise prens olur anlatmayim fazla okuyun işte ^_^
Demir MaskeAlexandre Dumas · Timaş Çocuk Yayınları · 2012714 okunma
Heyecan dolu bir maceranın sonu
720 syf.
10/10 puan verdi
Serinin önceki kitaplardaki kadar hikayede öne çıkmayan Aramis'in ana entrikacı olduğu heyecan dolu,
Üç Silahşörler 4 - Louise La Valliere
Üç Silahşörler 4 - Louise La Valliere
kitabından sonra ilaç gibi gelen ve hikayeyi duygusal bir şekilde noktalayan çok beğendiğim bir kitap oldu. Alfa Yayınları'na başarılı çeviri ve notları için ayrıyeten teşekkür etmek istiyorum, diğer kitaplarda da olduğu gibi çok başarılı bir iş çıkarmışlar.
Üç Silahşörler 5 - Demir Maskeli Adam (Ciltli)
Üç Silahşörler 5 - Demir Maskeli Adam (Ciltli)Alexandre Dumas · Alfa Yayınları · 2021714 okunma
208 syf.
8/10 puan verdi
İlk iki kitap kadar uzun ve kurgusal olmasa da kısa ve tipik üç silahşörler dünyasını size yaşatıyor. Ya ilk iki kitaptan sonra ne oldu bu adamların sonu diye merak ediyorsanız, mutlaka okumalısınız.
Demir MaskeAlexandre Dumas · Altın Kitaplar · 2019714 okunma
240 syf.
5/10 puan verdi
Orta Çağ'da geçen Üç Silahşörler hikâyesi olan kitabın, ne yazık ki anlatım dili aşırı yorucu ve karışık... Başlarken çok umutluydum ama hayal kırıklığına uğradım. Konusu ise Aramis, kralın yerine; onun eziyetlerine ve kötülüklerine katlanan, hapse attırdığı kardeşini geçirmeyi ister...
Demir Maskeli AdamAlexandre Dumas · Çocuk Gezegeni · 2019714 okunma
208 syf.
5/10 puan verdi
Kraliçe ikiz çocuklar doğurur. İleride taht kavgası yaşanır da ülke karışır korkusuyla ikizlerden biri uzaklara gönderilir ve unutulur. Yıllar geçip gider ikizlerden biri tahtta oturur, diğeri bir hapishanede çürümeye bırakılır. Ancak bir gün yanına gelen kişi tarafından hapisten kaçırılan ikiz, tahtta oturan kardeşinin yerine geçmek üzere hazırlanan planı uygulamaya koyar. Krala düzenledikleri komplo işe yaracak mı dersiniz? Üç silahşörlerin devamı niteliğinde olduğunu çok sonradan anladığım, altın kitap yayınlarının çocuk klasikleri içinde yer alan bir kitap. Bir çocuk kitabına göre olayların anlatımını karışık buldum. Serilerle bağlantısı olduğundan kaynaklı da olabilir bu. İsimler aklımda hiç kalmadı neredeyse. Sürekli kurulan farklı planlar takip etmeyi güçleştiriyor. Merak edenler için spoiler: Kapağını gördüğümde ikizlerin birbirleriyle kılıç kılıca çarpışacaklarını, taht için yeni bir mücadele vereceklerini düşünmüştüm. Ancak öyle olmadı ve karşılaşmalarından çok kısa süre sonra her şey ortaya çıktı. Beklediğim taht mücadelesi yaşanmadı. İkiz kardeş maalesef kitaba da adını verdiği üzere demirden bir maske ile yüzü saklanarak yeniden hapse atıldı. Onunla plan yapanlar ise birer birer cezalarını çekti. Kral tahtta kalmayı sürdürdü. Serinin tamamını okumuş olsaydım beğenir miydim bilmiyorum ama şu an pek sevemedim bu kitabı.
Demir MaskeAlexandre Dumas · Altın Kitaplar · 2019714 okunma
240 syf.
Puan vermedi
Çocuk kitabı gözükse de insan doğasını gözle görülür biçimde ortaya koyuyor. Biraz siyasi biraz masalsı biraz gerçekçi. Fransız kültürünün de tozunu yutmuş. Resimli olması da ayrı güzel. Gayet hoş sıkmayan bir kitaptı , beğendim ..
Demir Maskeli AdamAlexandre Dumas · Çocuk Gezegeni · 2019714 okunma

Alexandre Dumas
Alexandre DumasYazar · 36 kitap
Alexandre Dumas Pére... Fransız yazar. Monte Kristo Kontu, Üç Silahşörler, Siyah Lale ve Demir Maske gibi tarihi romanlarıyla tanınır. Üçyüze yakın macera romanı yazmıştır. 19. yüzyılın en verimli ve en sevilen Fransız yazarlarındandır. Önce oyunları daha sonra da tarihsel romanlarıyla büyük ün kazanmıştır. Özellikle, Kardinal Richeliey dönemindeki gözüpek kahramanı anlattığı romantik tarzda yazdığı Üç Silahşörler (1844) ve Monte Kristo Kontu (1845) en tanınmış yapıtlarındandır. Dumas'nın renki, açık yürekli, kimi zaman pek inandırıcı olmayan bir üslupla kendi olağanüstü yaşamındaki olayları aktardığı Anılar (1852-54) adlı yapıtı romantik dönem Fransız edebiyat yaşamına ışık tutar. Dumas, geçimini sağlamak amacıyla genç yaşta Paris'e gitmiştir. Avukat olmayı planlamış ama geleceğin Fransa Kralı Orléans dükü Louis-Phlippe'nin hizmetine girmiştir. Sonra da şansını tiyatroda denemeye karar vermiştir. Yazdığı oyunlar döneminde olduça ilgi görmüştür. III. Henry ve Sarayı (1829) adlı oyununda Dumas, Fransız Rönesansının gösterişli bir tablosunu çizmiştir. Napoléon Bonaparte (1831) yeni ölen imparatorun efsaneleşmesini sağlamıştır. Dumas, oyun yazarken tarihsel romanla da ilgilenmeye başlamış ve renkli bir tarihsel fonla, genellikle 16. ve 17. yüzyılda geçen heyecanlı öyküler yazmayı hedeflemiştir. Kalıcılığını da oyunlarıyla değil, bu tarihsel romanlarıyla sağlamıştır. Romanlarındaki kahramanlarında iyi-kötü ayrımı oldukça belirgindir. Victor Hugo gibi romantik akımın başlıca yazarlarındandır. Dumas başarı kazandıkça kendini pahalı zevklere vermiş ve borçlarını ödeyebilmek için daha fazla yazmaya başlamıştır. Aynı zamanda gazeteciliğe de başlamış, gezi kitapları yazarak para kazanmaya çalışmış ama başarılı olamamıştır. Alexandre Dumas'nın eserlerini, özellikle de "Üç Silahşörler"'i yazarken tarihi oldukça saptırdığı, olaylara fazlasıyla hayâl gücünü kattığı söylenir. Bu söylentiler kulağına kadar gelince Dumas, "Tarihe tecavüz ettiğimi söylediler ama çok güzel çocuklar doğdu" demişti. Alexandre Dumas 1870'te, Dieppe yakınlarında ölmüştür.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.