Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış
İncelemeler
Alıntılar

Üç Silahşor

Üç Silahşor Konusu

Alexandre Dumas (père) (1802-1870): On dokuzuncu yüzyılda bütün Avrupa’yı saran siyasal ve sosyal çalkantılar içinde yaşamasına rağmen, daha çok 16. ve 17. yüzyılın tarihsel olaylarını konu alan üç yüzden fazla roman yazdı. Döneminin sevilen ve çok okunan romantik yazarları arasında yer aldı. Üç Silahşor, Monte Kristo Kontu, Demir Maske ve Siyah Lale en tanınmış eserlerindendir. Üç Silahşor iki yüzyıl sonra bile hâlâ keyifle okunan sürükleyici bir aşk ve macera romanıdır.
Tahmini Okuma Süresi: 21 sa. 23 dk.Sayfa Sayısı: 755Yayınlanma Tarihi: 1 Mart 2021İlk Yayınlanma Tarihi: 1844Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıOrijinal Adı: Les Trois Mousquetaires
ISBN: 9789944886260Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Ciltli

Kaan

@siyahyazar_
01 Ekim 2021 21:02
10/10 puan verdi
İçine şeytan kaçmış bir kadının nefretinin sınırları var mıdır? Arkadaşın için neleri göze almazsın? Bir kadının bir saniyelik kaçamak bir bakışı koskoca iki devleti birbirine düşürebilir mi? Bir adam, sırf sevdiği kadın için ülkesini ve milyonlarca masum insanı savaşa sürükleyebilir mi? Peki ya
148 etkileşim
Zeynep Asya

Zeynep Asya

@heybenzey
18 Eylül 2020 14:55
9/10 puan verdi
Alexandre Dumas'ın Athos, Porthos ve Aramis isimli üç silahşör ile sonradan onlara katılan Dartanyan (D'Artagnan) isimli muhafızın kraliçe, kral ve kardinal arasındaki entrikalar arasında yaşadıkları maceraları anlatan romanı. Roman, dönemin sosyal ve sınıfsal ilişkileri ile ekonomik durumu ve politik hayatı hakkında fikir verici ipuçları içerir. Romanın adı neden dört silahşörler değil; çünkü Dartanyan bir hayli sonradan silahşör rütbesine nail oluyor, bu yüzden daha dakika bir gol bir kitabın isminde spoiler vermemek için olabilir. Aslında dört kişilerdir. Kitapta, ihtilalden hemen öncesindeki Fransa anlatılır. Eğer doğru düzgün bir çeviriden okursanız, o dönemin Paris'indeki gerginliği, alttan alta kaynayan bir halk hareketini, acımasız karanlık istibdat dönemini, birbirlerini ihbar eden komşuları, gecenin bir yarısı baskınla tutulup Bastille'e götürülen ve eşlerinin dahi bir daha haber alamadığı insanları okursunuz. Ellerinde taşlar ve sopalarla halkın daracık Paris sokaklarından akın akın neden çıkıp, tam teçhizatlı askerlerin üzerine yürüdüğünü, baskıcı aristokrasiye karşı acımasız hınçlarını çok daha iyi hissedersiniz. Silahşörler sadece bir ön hikayedir.
117 etkileşim
Hacı Seydaoğlu

Hacı Seydaoğlu

@haciseydaoglu
17 Ekim 2021 15:41
8/10 puan verdi
Kitabı çok beğendim. Fakat 700 küsür sayfadan sadece bir tane alıntı çıkarabildim. Diğer okurlar kitaptan nasıl alıntılar çıkarmış diye merak edip baktım. Alıntısızlıktan, şunu bile alıntı olarak paylaşan var: "Herkes her zaman her şeyi bilir." :) Yazarın şan, onur, silahşör, saraylar, krallar ve entrikalar dolu böyle bir kitapta neredeyse hiç aforizma kullanmamış olması ilginç bir durum bence. Hikaye ve yazım dili şahane. Kitap sizi alıp sürüklüyor. Yazarın da önsözde belirttiği gibi, bazen Don Kişot tadı da alıyorsunuz. Okumaya tekrar ısınmak ve sürükleyici bir kitap okumak isteyen okurlara öneririm.
39 etkileşim
Umut

Umut

@hevizyz
02 Ağustos 2017 13:41
9/10 puan verdi
Tek solukta okunabilecek kitaplardan birisi.Etkileyici bir olay örgüsü var.En ilginci de kitapta 4 silahşör olması.Aksiyon arıyorsanız okuyun derim
7 etkileşim
HypatiA

HypatiA

@Hypati_A
07 Haziran 07:09
ın Üç Silahşör,
Monte Cristo Kontu
Monte Cristo Kontu
en tanınmış yapıtlarıdır. Alexandre Dumas'ın renkli bir tarihsel durumu, 16. ve 17. yüzyılda geçen heyecanlı bir öykü oluşturarak, silahşör olmak için Paris'e giden d'Artagnan, efsanevi Porthos, Athos ve Aramis ile birlikte bir maceraya atılıp, hain
54 etkileşim

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Alexandre DumasYazar · 36 kitap
Alexandre Dumas Pére... Fransız yazar. Monte Kristo Kontu, Üç Silahşörler, Siyah Lale ve Demir Maske gibi tarihi romanlarıyla tanınır. Üçyüze yakın macera romanı yazmıştır. 19. yüzyılın en verimli ve en sevilen Fransız yazarlarındandır. Önce oyunları daha sonra da tarihsel romanlarıyla büyük ün kazanmıştır. Özellikle, Kardinal Richeliey dönemindeki gözüpek kahramanı anlattığı romantik tarzda yazdığı Üç Silahşörler (1844) ve Monte Kristo Kontu (1845) en tanınmış yapıtlarındandır. Dumas'nın renki, açık yürekli, kimi zaman pek inandırıcı olmayan bir üslupla kendi olağanüstü yaşamındaki olayları aktardığı Anılar (1852-54) adlı yapıtı romantik dönem Fransız edebiyat yaşamına ışık tutar. Dumas, geçimini sağlamak amacıyla genç yaşta Paris'e gitmiştir. Avukat olmayı planlamış ama geleceğin Fransa Kralı Orléans dükü Louis-Phlippe'nin hizmetine girmiştir. Sonra da şansını tiyatroda denemeye karar vermiştir. Yazdığı oyunlar döneminde olduça ilgi görmüştür. III. Henry ve Sarayı (1829) adlı oyununda Dumas, Fransız Rönesansının gösterişli bir tablosunu çizmiştir. Napoléon Bonaparte (1831) yeni ölen imparatorun efsaneleşmesini sağlamıştır. Dumas, oyun yazarken tarihsel romanla da ilgilenmeye başlamış ve renkli bir tarihsel fonla, genellikle 16. ve 17. yüzyılda geçen heyecanlı öyküler yazmayı hedeflemiştir. Kalıcılığını da oyunlarıyla değil, bu tarihsel romanlarıyla sağlamıştır. Romanlarındaki kahramanlarında iyi-kötü ayrımı oldukça belirgindir. Victor Hugo gibi romantik akımın başlıca yazarlarındandır. Dumas başarı kazandıkça kendini pahalı zevklere vermiş ve borçlarını ödeyebilmek için daha fazla yazmaya başlamıştır. Aynı zamanda gazeteciliğe de başlamış, gezi kitapları yazarak para kazanmaya çalışmış ama başarılı olamamıştır. Alexandre Dumas'nın eserlerini, özellikle de "Üç Silahşörler"'i yazarken tarihi oldukça saptırdığı, olaylara fazlasıyla hayâl gücünü kattığı söylenir. Bu söylentiler kulağına kadar gelince Dumas, "Tarihe tecavüz ettiğimi söylediler ama çok güzel çocuklar doğdu" demişti. Alexandre Dumas 1870'te, Dieppe yakınlarında ölmüştür.

Üç Silahşor Sözleri ve Alıntılar

Yok olan

Yok olan

@coralineviolins
04 Temmuz 19:12
“Kadınlar gizemli olduğuna inandıkları her şeye hayranlık duyarlar”
5 etkileşim

@Hilal_kadiogglu
14 Temmuz 22:40
Bir antik çağ şairin söylediği gibi yıkımın ve ölümün gölgesi savaş alanını kaplıyordu.
12 etkileşim

@RumeysaTu
08 Nisan 11:33
“İlk aşk söz konusu olduğunda insanların ketum davranması beklenemezdi.”
65 etkileşim

@RumeysaTu
09 Nisan 00:08
“… sırlarınız yaşamınızda önemli bir yer tuttuğu için onları öğreneceğim, o sırların benim sırlarım olmasını istiyorum.”
48 etkileşim

@Hilal_kadiogglu
18 Temmuz 16:08
Belki de bütün hayatım boyunca yanılacağım, yine de yüzü sempati uyandıran herkese inanmaya devam edeceğim.
15 etkileşim

Üç Silahşor İletileri

Kendime Yüz Kitaplık Okuma Listesi
Elimden geldiğince ve kendi çapımda, nitelikli okur olma yolunda ilerlemeye çalışıyorum. Özellikle geçtiğimiz yıl ve bu sene hem kitap okuma grupları, hem sitede takip ettiğim okurlar ve kitap etkinlikleri sayesinde birçok iyi yazarın kaliteli kitaplarını okuma şansına eriştim. Fakat bu okumalar
2023 okuma planım hazır
(bu sefer hepsini tamamlaya(madı)cağım) -nobel ödüllü yazarın kitabı
Yaşlı Adam ve Deniz
Yaşlı Adam ve Deniz
🟤 -herkes okudu bir ben kaldım dediğim kitap
Gece Yarısı Kütüphanesi
Gece Yarısı Kütüphanesi
🟤 -kitaplığımda tozlanan bir kitap
Seksen Günde Dünya Gezisi
Seksen Günde Dünya Gezisi
-şiir kitabı
Yirmi Aşk Şiiri ve Umutsuz Bir Şarkı
Yirmi Aşk Şiiri ve Umutsuz Bir Şarkı
-başlığında renk olan bir kitap
Kırmızı Piyano
Kırmızı Piyano
-kötü yorum alan bir kitap
Olalla
Olalla