Homeros
Homeros (y. MÖ IX. yüzyıl): Hayatı hakkında kesin birbilgi olmamakla birlikte MÖ IX. yüzyılda Sakız Adası'nda yaşadığı sanılmaktadır. Eserleri Antik Yunan devletlerinde her tür bilginin kaynağı sayılan Homeros, İlyada ve Odysseia destanlarıyla edebiyatın hemen her türünü günümüze dek etkilemeyi başarmıştır. OdysseiaTroya Savaşı kahramanlarından Odysseus'un, ülkesi İthake'ye dönerken on yıl süren yolculuğunda yaşadığı maceraları anlatan büyük bir destandır. Gerek karakterlerinin, gerek kurgusunun modern romana yakınlığıyla bütün dünya edebiyatını etkilemiştir.
504 sayfa

Kurnaz Adam Odysseus
9/10 puan verdi
#203677600 İlyada incelememi okuduktan sonra bu incelemeye geçmenizi öneririm. Çünkü Odysseia kitabı İlyada kitabından sıralama olarak sonra gelir ve zaten içerik olarak da ondan sonraki dönemi
lanetli Odysseus!
8/10 puan verdi
¶¶Cesur ol ki bir gün, torunlarından biri senin de adını hayırla ansın!¶¶ İlyada'nın devamı kabul edilen destandır. Epik formatında yazılan Odysseia ana kahramanımız olan Odysseus'un(veya Odisseas)
OdysseiaHomeros · Panama Yayıncılık · 20176,3bin okunma
456 syf.
10/10 puan verdi
Değerli okur arkadaşlarım, mitoloji öğelerle harmanlanmış sayısız eser okudum. Ama okuduğum eserlerin yazarlarına ilham kaynağı olan, İlyada ve Odysseia adlı eserleri okumak, nedense şu zamana kadar,
"Çileli" ODYSSEUS
Puan vermedi
Savaş sonrasında 10 yıl boyunca bir yolculukta çile çeken adamının destansı hikayesi okurken, günümüz de kitaptan o kadar fazla alıntı, kurgu ve senaryo olarak düzenlenmiş öğe var ki kitapla beraber başlayan yolculuğa çok çabuk kaynaşıyorsunuz. Odysseia güncel eserlere göre çok fazla sürükleyici gelmeyebilir, o zamanlardaki insanların dinine ve hayatlarına dair bilgiler, yazılı olan ilk mitolojik eserlerden birisi ve başyapıt olmasının en önemli nedeni diye düşünüyorum. Eğer dizeler halinde mitolojik bir destan okumak istiyorsanız kaçırmayın derim. Bu güzel eserleri bize büyük emek harcayarak türkçemize kazandıran herkese teşekkür ediyorum.
Masal değil Gerçek!..
456 syf.
9/10 puan verdi
İlyada nasıl ki bir Achilleus kahramanlık destanıysa Odysseia’da bir Odysseus masalıdır. Odysseus günümüz kelime karşılığı “çileli” demektir. Homeros MÖ 9. yüzyılda yaşadığı sanılan bir ozandır.
10/10 puan verdi
Odyssiea, kelime anlamı çileli yolculuk anlamına gelmektedir. ilyadanın devam olan bir destandır.24 bölümden oluşan şiirsel bir zengin bir dille anlatılmış bir destandır Eser, odyssieanın Troyadan ayrılıp 10 yıldır süren mücadele sonucunu toprakları olan İthakeye dönüşünü anlatmaktadır. Homerosun, İlyada ve odyssiea bu eserleri Yunan mitolojisinin en iyi başyapıtlarından.
422 syf.
10/10 puan verdi
İnsan olmak zordur, kolay olduğunu söyleyenlere itibar etmeyin. Pek çokları "gerçek" denen illüzyonun peşinde koşarak tükenmiş; kalplerinin taşlaşmışlığını bile fark edemeden göçüp
OdysseiaHomeros · Panama Yayıncılık · 20176,3bin okunma
412 syf.
10/10 puan verdi
Troya Savaşı'nın gizli kahramanı Odysseus'un, savaştan sonra eve dönüş macerasının destansı, masalsı ve romanvari anlatımı şeklinde kısaca tanımlanabilir Odysseia. Birçok başlık altında Homeros'un bu
OdysseiaHomeros · Can Yayınları · 20136,3bin okunma
8/10 puan verdi
Anlatır bize bilge Homeros Binbir düzenli yaman adamı Kutsal Troya’yı yerle bir etmişti hani Ama dönememişti bir türlü yurduna Yüce Zeus oğlu Poseidon istememişti çünkü Zeus unutmamıştı tanrısal Odysseus’u Ölümlülerin en üstünüydü akıldan yana Ne çok yerler görmüş ne çok insan tanımıştı Sonunda ayak basacaktı yurdu Ithake’ye Ama çekmesi gereken daha ne çok acılar vardı Masalsı hikayesidir bu çok akıllı tanrıya denk Odysseus’un Tanrılar tanrısı Zeus’un gök gözlü kızı Athena ile birlikte Akdeniz üzerinde mavi yolculuğunun Ve döndüğünde ülkesine Karısı Penelopia’nın taliplerini nasıl öldürdüğünün..
HOMEROS'UN DEHASI: ODYSSEIA DESTANININ ARKA PLANINDAKİ BİLİM
10/10 puan verdi
Batı edebiyatının en eski eserlerinden biri olan Homeros'un Odysseia'sı Yunan kahraman Odysseus'un Truva Savaşı'ndan sonra on yıl süren eve dönüş yolculuğu esnasındaki maceralarını anlatır. Bazı

Homeros
HomerosYazar · 19 kitap
Homeros (Yunanca: Ὅμηρος, Hómēros) Antik Çağ'da yaşamış İyonyalı ozan. Batı edebiyatının ilk büyük eserleri kabul edilen İlyada ve Odysseia destanlarının yazarı veya derleyicisi olduğu kabul edilmektedir. Smyrna (İzmir) bölgesinde M.Ö. 8.yüzyılın sonlarında yaşamış olduğu sanılmaktadır. Yaşamı hakkında çok az bilgiye ulaşılabilen Homeros'un adı Antik Yunancada “köle” anlamına geliyordu. Kendi zamanından 4 asır önce varolmuş Miken uygarlığına dair olayları olağanüstü detaylı anlatması, Klasik Çağ yazarlarınca Truva Savaşı sırasında yaşadığı rivayetine sebep olmuştur. İngiliz bilim insanı George Thomson Tarih öncesi Ege adlı eserinde yaptığı incelemeler sonucunda Homeros'un doğduğu yer olarak en yüksek olasılığın Sakız Adası olduğunu belirtir. Sonra ise diğer bir yüksek olasılık olan Smyrna'ya (bugünkü adıyla İzmir) vurgu yapar. Ancak gerçekte Homeros isimli bir şair yaşadıysa bile bu destanları yaratan veya derleyen tek bir ozan olmadığını düşünen araştırmacılar da vardır ki bu şüphenin sebebi İlyada ve Odysseia destanlarında kullanılan İon ve Aeolik diyalektlerin üslup farklılığıdır. Çoğu araştırmacı ise bu üslup değişikliğinin Homeros’un İlyada’yı gençliğinde Odysseia’yı ise yaşlılığında yazmasından kaynaklığına inanmaktadır. Hayatıyla ilgili bir başka rivayet ise kör olduğudur. Ios'da balıkçılar tarafından sorulan bir soruyu bilememesi üzerine öldüğü de iddia edilir. Yazdığı destanlar Klasik Çağ Yunan Edebiyatı'nı ve Mitoloji'sini derinden etkilemiş ve bunların aracılığıyla da bütün Batı edebiyatına etki etmiştir. İrlandalı yazar James Joyce'un Ulysses'i, İngiliz yazar Shakespeare'in Troilus ve Cressida'sı, Roma'lı şair Virgil'in Aeneid'i Homeros'un destanlarından derin izler taşıyan eserlerdendir. Antik dönem Anadolu ve Yunanistan'ında halk İlyada ve Odysseia'yı ezbere bilir, canlı bir ansiklopedi gibi içinde taşırdı. Askerlik, tıp, teknoloji, hukuk ve din bilgilerinin tamamının kaynağı bu kitaplardı. Homeros'un eserlerinin tarihi ve edebi değeri insanları iyi ve kötü olarak birbirinden net çizgilerle ayırmadan son derece gerçekçi ve kahramanların gerçek kişiliklerini derinliğine analiz etmesinden kaynaklanmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.