Zekâ ve Yanılgı
2026 29. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2026 17:56
İçine o kadar çok bilmece-bulmaca ve zekâ oyunu koydum ki, profesörler yüzyıllarca ne demek istediğimi tartışacaklar, insanın ölümsüzlüğü garantilemesinin tek yolu da budur .— James JoyceJames Joyce Joyce:
2025 71. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2025 20:39
Ulysses, Dublin’in gündelik yaşamı üzerinden şairane bir metamorfoz yaratmayı hedefleyen ve dilin, zamanın, bilinç akışının sınırlarını zorlayan bir ustalık örneği olarak okunur; Joyce, tek kahraman
2025 20. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2025 16:46
"Ulysses" romandan öte, doğrudan doğruya insan zihnini sahneye çıkaran bir deney niteliğinde. James Joyce, alışıldık anlatı kalıplarını bilinçli biçimde parçalayarak okuru güvenli bir
Modern Bir Destanın Sonu: Ulysses’le Geçen 5 Ay
2026 55. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 16:02
Sonunda bitti. James Joyce’un devasa labirenti Ulysses’in kapağını kapatırken üzerimden hem büyük bir yük kalktı hem de içimi tarif edilemez bir edebi tatmin duygusu kapladı. İncelemeye başlamadan
UlyssesJames Joyce · Norgunk Yayıncılık · 20151,460 okunma
Çok satılan ama az okunan kitap ULYSSES
2021 32. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2021 10:20
Bu kitabı okumak istiyorsanız öncelikle kendinize şu soruyu sorun: Neden? Kitabı okumadan önce herhangi bir hazırlık yapmadım. Kitabın çevirmeni Armağan Ekici’nin konuk olduğu bir kültür- sanat
2025 57. kitabı
Leopold’un evlilik anlayışı, zaman içinde dönüşüme uğramıştır. Başlangıçta derin bir aşk ve tutkuyla bağlanmışken, zamanla evlilik, bir tür alışkanlık ve günlük yaşamın parçası haline gelir. Ancak
UlyssesJames Joyce · Norgunk Yayıncılık · 20151,460 okunma
18 saatin 750 sayfaya sığdırılması…
2026 30. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 18:50
Bu eserin temel yapı taşı OdysseiaOdysseia’dır. Ulysess 3 ana bölüm ve 18 alt bölümden oluşmaktadır. Kitabın ana karakteri üç kişidir. Leopold Bloom, Stephen Dedalus ve Molly Bloom.. OdysseiaOdysseia eseride 18
·750 syf.·
2020 42. kitabı
“TAK TAK TAK…! İncelemeyi tıklattım açtım girdim! Gece sessiz… Aaa… tren gidiyor. İstasyon yakın Çufçufçuf! Dıııııtttt! Dur bakalım gökyüzüne hava açık mı? Hay Allah! Bacağım masaya çarptı. Morarır
Ulysses - İncelemesi
2018 41. kitabı
Bu güzel kitabı kütüphaneme eklemeden önce, yapmış olduğum ufak ön araştırmalar ile okunacak en iyi temel eserler arasında olduğunu öğrendikten sonra almaya karar verdim. Yazarımız James Joyce'un
2015 265. kitabı
Okudum,okumayı denedim,son sayfaya kadar inat ettim.Kitabı bitirince okuduğum kitaplar listesine ekledim.Ama anladım mı ? Hayır..İlginç,katmanlı,bir gün içinde geçen bir roman.Birçok gönderme,alt metin var.Geçen yıl Nevzat Erkmen'in Ulysses Sözlüğü'nü aldım.Her iki kitap ta kitaplığımda yanyana duruyor.Ama ben hala cesaret edip tekrar okumaya başlayamadım.Önümüzdeki bir yıl içinde tekrar okumayı düşünüyorum.

James JoyceYazar · 25 kitap
James Augustine Aloysius Joyce (1882 - 1941) İrlandalı yazar. Katolik bir ailedendi. Dublin Üniversitesinde çağdaş dilleri öğrendi (1902). Özellikle karşılaştırmalı dil bilgisiyle ilgilenerek sağlam bir kültüre sahip oldu. Tıp öğrenimi için Paris'e gitti, bir yıl sonra Dublin'e döndü. Bir müddet ders verdi. 1904'te tekrar Avrupa'ya geçti. Bir süre Paris'te kaldıktan sonra İtalya'nın Trieste şehrine yerleşti (1906). Trieste'de İngilizce dersleri vererek geçimini sağladı. 1907'de şiirleri yayınlandı: Chamber Music (Oda müziği). 1914'da hikayelerini topladığı Dublinliler'i Londra'da çıkardı. Asıl ününü romanlarıyla sağladı. Şair Ezra Paund'un yardımıyla ilk romanı Sanatçının Bir Genç Adam Olarak Portresi, The Egoist dergisinde tefrika edildi, 1916'da da kitaplaştırıldı. Ulysses'i de tefrika edilmeye başladıktan sonra 1922'de tamamladı. Joyce'un bu eseri dizgi yanlışlarıyla doluydu. Aslına uygun yeni baskısı ancak 1984'te yapıldı. Hemen bütün eserlerinde doğup büyüdüğü Dublin'i merkez alır. Sanatçının Bir Genç Adam Olarak Portresi'inde kendi hayatını konu edinen yazar, altmış kadar dilden aldığı unsurları birleştirerek yazdığı son romanı Finnegan Akşamları'nda (1939) aile fertlerinin bir gecede gördükleri rüyaları anlatır. Joyce, zor anlaşılan bir yazar olarak bilinir.