···Okunma: 18 Ocak 2021 20:44 Okuduğum ikinci Barbaros romanı bol bol denizcilik terimlerinin yer aldığı romanda hiç bir şey anlamayabilirsiniz yazar bunu ortadan kaldırmak adına kitap arkasına denizcilik terimlerini not düşmüş romana başlamadan önce arka sayfadan terimleri okursanız daha iyi anlarsınız.(Keşke kitabı denizcilik tarihi sınavımdan once okumuş olsaydım ) Gelelim kitabın yorumuna Hızır Hayreddin paşa'nın hayatı anlatılsa da ön plana Gırnata Emirliği'nin son varisi seyyid muradi ve aşkı billure'nin aşk hikayesi ön plana çıkmış.Endülüs müslamanlarının uğradıkları zulüm ve seyyid muradi'nin emirliği tekrar kurma çabaları,yeminini tutmaya çalışması bu arada hızır reis'in abisi oruç reis'in emanetleri (tunus)koruma çabası Kanuni sultan süleyman zamanı yapılan denizcilik faaliyetleri ve paşalığa yükselmesi parça parça aksedilmiş.kendinizi .Haçlı donanması papa ve Şarlken'in osmanlı ve müslümanlar için güçlerini birleştirmesi Andrea Doria ve preveze deniz savaşı ve akdeniz'in osmanlı gölü haline gelmesi Preveze deniz savaşını okurken savaşın içinde hissedebilirsiniz