Tersine Dünya
2020 28. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2020 22:05
#TersineDünya #OkudumBitti Hayatımda okuduğum en tuhaf kitap diyebilirim Yazar yazdıklarıyla modern toplum yaşantısına bir balyoz indiriyor öyle bir kara mizah var ki her satırı bambaşka bir şaşkınlıkla okudum ve biliyor musunuz yazarın tek kitabı ama bu tek kitap nasıl muazzam bir hayal gücüyle yazıldığını kitabını okumadan bilemezsiniz o yüzden şimdiden öneriyorum okuyun okutturun Kitapta adamın biri bavuluyla bir ülkeye yolculuk yapıyor ve o ülkedeki gözlemlerini aktarıyor Size o ülkeyi anlatayım : İnsanlar arasında boyundaki künyelere göre sınıf farkı vardır öyle ki ülke de zaman bile çok farklı işlemektedir ⏱ Sadece üst sınıfların yayan yürümesinin bile ayrıcalık olduğunu düşünün diğer alt sınıflar tramvay yolculuğu yapmak zorunda olduğunu Gündüzleri uyunan geceleri ayakta geçirilen bir ülke Herkes herkesi denetleyebilir bir üst sınıf bir alt sınıfa göre polistir şöyle düşünün alt sınıf da ondan bir alt sınıfa göre polis olan bir ülke Herkesin çıplak dolaştığı ve sadece yüzde maskesi olduğunu hayal edin Kadınların egemen olduğu Zenginliğin utanç verici olduğu bir ülke Yemek yok hatta yemekler musluktan sınıflara göre dağıtılıyor Gazetelerde sokak dedikoları büyük harflerle yazılırken önemli haberler küçücük bir yere sığdırılan ülke Paranın olmadığı bir ülke Sinemanın ülkedeki bütün evlerde kamera ile gözetlenip rastgele bir evin günlük yaşantısını canlı yayınlamak olduğunu Kitapların hepsi aynı tek roman olduğu bir ülke düşünün Yazabileceğim o kadar çok şey var ki başım ağrımasın diye yazamadım siz beni anladınız En azından ülkemde gerçekten okuyan,soran ve sorgulayan güzel insanların var olduğuna dair hala umudum var.. Alıntılarım Herkes için yasak olan şey bellekten de kolayca silinir ve herkesin haklarına tecavüz edilmişse kimse zarara uğradığını hissetmez Hak adına hak diye bir şey yoktur. Haksızlık,güçlü olanın hoşuna gitmeyen şeydir. Zayıfın hakkıysa, güçlü olanın ilgilenmedikleridir. +Aslında yaşanmayan şeylerin oynandığı bir mekanınız yok mu? -O zaman politikacıların arasına karışmalısın! #RudolfArnheim #EineverkehrteWelt #OkudumOkuyun #ithakiyayınları #kimneokudu #kitapönerisi Tersine Dünya Rudolf Arnheim
Roman
Tersine DünyaRudolf Arnheim · İthaki Yayınları · 201665 okunma