Ülkemiz için önemli bir bilim dergisi
2021 67. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2021 22:36
Derginin 105. sayısi, gecmis 104 sayiyi okudugum heyecan ile bu sayıyi da okudum. Dolu dolu bir sayi idi. En büyük kim? kapak konusu ile 10 bilim insani belirlenmis ve bunlar arasindan okuyucular anket ile birini secmelerini istiyorlar. Okuyuculardan tek soruluk bir anketle geri donuşüm almalari güzel bir uygulama olmus. Derginin sonunda yer alan ve merakla okudugum soru cevap kismi da bu ay dolu dolu idi. Sırlar odası Derginin içindekiler: Yerin yüzlerce metre altındaki karanlık madde dedektörü tesisini sizin için gezdik. SAYFA 54 Uzaydan gelen parazitleri dinlemek Derin uzayı sürekli olarak dinleyerek sinyallerin söylediklerini ve söylemediklerini anlamaya çalışıyoruz. SAYFA 62 Acı ve keyif Bazı sesler keyif verirken bazıları işkenceden farksız. Bu ayrımın sebeplerini mercek altına aldık. SAYFA 68 Havayı temizlemek Uydular pek çok sağlık sorununun temelinde yer alan kirli havayı temizlemek için bize yardımcı olabilir. SAYFA 76 Güncel sorular COVID-19 hakkında aklınıza takılması olası soruların cevapları. SAYFA 80 03 Editörün Notu 06 Megapikseller 10 Bir Yıl Böyle Geçti 14 Kısaca 18 Aygıtlar 26 Matematik Yapmak 28 İşin Doğrusu 30 Yıldız Günlükleri 88 Sahadan Öyküler 90 Kafa Ayarı 91 Soru&Cevap İnfografik 21 İnsanlığın çöpü 22 4 milyar yıllık var oluş serüveni Gerçeğin Peşinde 24 COVID-19 ve K faktörü Şimdi 32 Kara delikten kurtulan galaksi 34 Yaşama elverişli öte gezegen 36 Çocuktaki anne imzası 37 Neandertaller ve duman 38 Haberler Gelecek 40 Evrensel grip aşısına doğru 42 Oda sıcaklığında süper iletken 43 Ay’a teleskop inşa etmek 44 Uzun süreli bellekteki keşif
Bilim
Popular Science Türkiye - Sayı 105 (Ocak 2021)Popular Science Türkiye Dergisi · Doğan Burda Yayıncılık · 2021103 okunma