2021 3. kitabı
Bu kitabı ilk kez 6.sınıfta okumuştum. Kitabı bitirdiğim an hissettiğim duygular hala hatırımda. / İnsanın aradığı şey her daim en yakınındadır. İnsan dönüp dolaşıp başladığı noktaya geri gelir. Başladığı noktadadır onun hazinesi. Bunca zaman gözü önünde durmuştur da fark etmemiştir. / Tam olarak bunları düşünmüştüm o yıllarda. Şu anda da bu düşüncelere katılıyorum ama eksiği var. Yapılan yolculuğun ne denli kıymetli olduğunu o zamanlar fark edememişim. Önemli olam netice değildir, yolda verilen mücadeledir. O yıla çıkmadan bilemezsin neyi aradığını. Ben de kitaptaki karakter olan o çoban gibi yoldayım, seyahat ediyorum. Yer yer fiziksel ama genellikle iç dünyama doğru seyahat ediyorum. Kral Melkisedek benimle konuştu mu, ne zaman konuştu bilmiyorum ama kendi kişisel menkıbemi aradığımı çok iyi biliyorum. Henüz arıyorum, gerçekleştirme aşamasına da geçeriz inşallah bir gün :) Kitapta beni etkileyen bir diğer husus da çobanın yüreğini dinleyişleriydi. Derler ya hep yüreğinin sesini dinle diye. Bunca zaman onu dinleyerek yaşamış da hiçbir hayrını görmemiş biri olan ben, bir süredir yüreğimi dinlemeyi bırakmıştım. Zira akıl her şeyin en doğrusunu biliyor. Buradaki diyalog ise ” Yüreğinin sesini; o sana baskın yapamasın, ona hazırlıklı ol” diye dinle diyor. Bu yaklaşım bana başka bir evrenin kapılarını açtı resmen. Yüreğimi dinleyeceğim, ne hissettiğini bileceğim ki bir gece yarısı beni bir ara sokakta sıkıştırıp ölümüne pataklamasın. Ey deli gönül konuş dinliyorum ama sanma ki dinlediklerim yoluma referans olacak. Madem ki ayrılamıyoruz hazırlıklı olayım sana. Her zamanki gibi kitaptan çok bende bıraktığı izlenimi anlattım :) Konusu her yerde yazıyor zaten dostlar, mesele bizde yaşattığı duygular. Son olarak kitapçık akıcı ve sade. Düşünüyorum da demek ki bu sebeple 6.sınıfta okuduğumda anlayabilmişim :) Basit gibi görünen cümlelerle sizi yakalıyor. Yüreğinizin saklı kıyılarında neler olup bitiyor diye size sorgulatıyor. İyidir iyidir sorgulamak :) Keyifli okumalar, keyifli yolculuklar.
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,6bin okunma