“İnsanlar kafamı karıştırıyor. Bunun iki temel nedeni var: ilk neden, insanların hiç kelime kullanmadan bir sürü şey söylemeleri. Siobhan, tek kaşını kaldırmanın bir sürü anlama gelebileceğini söylüyor. Bu ifade “seninle seks yapmak istiyorum” anlamına gelebilirmiş. Ayrıca “biraz önce söylediğin şeyin aptalca olduğunu düşünüyorum” demek de olabilirmiş. İkinci neden ise, insanların konuşurken çoğunlukla metafor kullanmaları. İşte: Gülmekten kuruldum, adam karısının gözbebeğiydi, kirli çamaşırlar ortaya çıktı...”
Christopher John Franciss Boone’un zihnine giriyoruz bu kitapla. Christopher 15 yaşında otizmli bir genç. Onun bakış açısıyla, olayları anlamlandırışıyla bir cinayetin çözümlenişini görüyoruz.
Bir nörogelişimsel bozukluk olan otizmi anlamak, otizmli bir bireyin zihninin içinden geçenleri görebilmek için harika bir kitap. Özellikle Boone’un ağzından yazılmış olması, bize onu daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.
Ailelere, gençlere ve alanda çalışanlara okumasını tavsiye ediyorum.
Christopher’ın o farklı ve renkli dünyasına girmeye hazır mısınız?