···Okunma: 13 Ocak 2021 13:18 Çocuğuna iyi bir eğitim verebilmek amacıyla köyden büyük şehire taşınan bir ailenin başına gelenlere tanık olacağınız güzel bir roman önerisini ile karşınızdayım.
Bazı rüyalar insanın bilinçaltındaki korkuları meydana çıkarırken bazıları da gelecek yaşamdaki yaşanacaklara ışık tutacak niteliktedir. Hissiyat kavramı bu konuyu açıklar diye umuyorum. Hikâye de tam olarak bir rüya ile gerçeklere selam veriyor. İsminden de anlaşılacağı gibi ailenin tek çocuğu Yiğit, geldikleri bu şehirde bir anda kayboluyor. Bir anne babanın, çocuğu için çırpınışlarına, düşe kalka arayışlarına tanık olacaksınız.
Anne Halime, sonradan çocuğa kavuşmuş ve maalesef çoğu anne gibi biricik oğlunu pamuklar içinde büyüten ve birey olmasını engelleyici bir tarzdadır. Kitapta okurken bile rahatsız olduğum bu tavrın hâlâ sürdürülüyor oluşu acı gerçeklerimizden biri.
Hem annenin hem babanın gözünden ayrı ayrı ve detaylı şekilde ele alınıp duygular detaylı işlenmiş, oldukça sade ve akıcı dille yazılmış olan bu kitap bir çırpıda okunabilecek nitelikte.
Acaba tek oğulları Yiğit'e ne olmuştu? Cevabı için kitabın sayfaları sizi bekliyor.
Bir de kitabın sonunda olanlar ne derece doğru şekilde olaylar gerçekleşti bilemedim kafamda soru işareti olarak kaldı. Diğer okuyanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyorum.