2016 19. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2016 15:46
Bu kitap şimdiki zamanda yazılan bir metin olsaydı kitabın içindeki bazı olaylara eleştiri olarak değerlendirilebilirdi. Kitabın başlarında geçmiş döneme ait ve hala sürmekte olan kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesinden söz edilmişti.İlerki sayfalarda o dönemin yaşam biçimleri,hayat zorlukları,hükümete bağlı insanların yaşam biçimleri biraz kayirmacalar göze batmaktaydi. Yazarın anlatımı eksiksizdi gerek betimlemeler,tasvirler,huzunler,mutluluk ne cok abartiydi ne de acemiceydi.Yazarin okuduğum ilk kitabı olduğu için popüler kültürde sıkça yeri olan kürk mantolu Madonna yerine bu kitabı seçtim.Bu romanı birazdaha duygusallik içeren turdendi digerleride boylemi bilmiyorum. Ailesini ufak yaşta kaybeden ve cok sevecen onu öz babasi gibi benimseyen bir kaymakamin yusufu evlat edinmesiyle başladı hayat.Kaymakamin karısı sahinde hanim yusufa karşı hep bir duvar örmustu.Bir zaman sonra edremite tahin olan kaymakam salahattin bey ve Yusuf için hayat yeni yeni burada başladı.Hep içine kapalı bir çocuk olan yusuf aşkı,acıyı,hüzünü edremit topraklarında tatti. Okuyani çok farklı yerlere götüren bu kitap Türk edebiyatında anlatım biçimi olarak cok farkliydi.
Kuyucaklı YusufSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025210,6bin okunma