Gözlük 2 Kitap Yorumu
2021 1. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2021 13:09
Merhaba bugün sizlere gözlük serisinin ikinci kitabı olan Lacivert Pazartesi'yi yorumlamak istiyorum. Bana kalırsa başlarken söylemem gereken ilk şey, serinin ilk kitabında gerçekten çok fazla alıntı işaretlediğimdir. Gerçekten beklentilerimin çok üzerinde bir kitaptı, yorumlarına güvendiğim hesapların önerisi ile almıştım. Fakat asla pişman değilim, zaten ona da bir yorum girmiştim. Şimdi asıl kitabımızın yorumuna gelecek olursak: ilk kitaba kaldığı yerden son hızı ile devam etmişti. Olayların ne kadar daha farklı gelişmesini istesem de bu olay örgüsü de gerçekten beni fazlasıyla tatmin etti. Yazarın zaten ne kadar usta oldun anlatmama gerek yoktur. Bu kitapta karakterlerini daha fazlası ile karakterini tanıyacağınızı düşünüyordum, aslında bir bakıma haklı da çıktım. Çünkü bazı yerlerde gerçekten o kadar çok psikolojik analizler ve derinlemesine ince incelemeler vardı ki post-it kullanmaktan ve kalemle altını çizmekten kendimi alamadım. Zaten aşağıya fa bir kaç alıntı eklerim. Sadece rahatsız olduğum konulardan bir tanesi de, bazı yerlerin tahmin edilebilir olmasıydı. Ama endişelenmeyin, bu yerler kadar tahmin edebilseniz de bir şekilde yazarın eklediği ufak detaylar sayesinde okunabilir bir havası vardı. Ayrıca okurken bir yerleri tahmin edebilmek, daha sonra haklı veya haksız çıktığımız öğrenmek bence ayrı bir keyif veriyordur herkese. Yalnızca bazı uyarılarda bulunmak istiyorum ki bunları dikkate almanızı öneririm ilk kitap ne kadar +18 unsurlar içerse de,bu kitap daha masum yazılmıştı. Emin olun ki, devam kitabı olmasaydı 13 yaş üzeri herkese önerirdim. Kısaca toparlamak gerekirse yazarın olaylara bakış açısını ve bunu karakterler aracılığıyla bize akyarışını çok sevmiştim. Özellikle bu kitapta birazcık daha Berçin Karakterine odaklanmamız ve aslında ilk kitaptaki pasif duruşunun arkasına neler gizlediğini öğrenmemiz benim için çok değerli bir şeydi. Ancak ara sıra "Keşke Evim karakterini birazcık daha görseydik" demedim değil ama buraya da bir not düşmek istiyorum ki, Evrim karakterin yaşadıkları da göz önünde bulundurursak,onu birazcık daha görmemiz, kitabı depresif bir kitap haline getirirdi. Sonu aşırı heyecanlı bitmiş bu kitabın devamını dört gözle bekliyorum. En kısa sürede de satın almak istiyorum ama bu evrenden de çıkmak istemiyorum sizlere öneriyorum. Sadece bazı örnek oluşturmayacak davranışlardan hoşlanmıyorsanız bir kere sorgulayıp almanızı tavsiye ederim. Genel olarak sevdiğim, kısa sürede bitirdiğin bir kitaptı, ilk kitaba nazaran daha ince olmasa da hemen bitmesinde yardımcı oldu. Özellikle en sevdiğim kısımlardan birisi de, bölüm başlarında bölümü okurken dinlememiz için verilen şarkı önerileriyiydi. Kısacası bi playlist oluşturulmuştu. Ve ben birkaç şarkıyı dinledim, gerçekten dinlerken ayrı bir hava katıyordu ve sanki bir film izliyormuşsunuz gibi bir his veriyordu. Dinleyin derim :)
Gözlük 2Koray Yersüren · Ephesus Yayınları · 2018934 okunma