Kendime düşünceler - Marcus Aurelıus
2021 2. kitabı
Kendime düşünceler - Marcus Aurelıus Roma'nın Stoacı felsefeyi( kendi iç huzuruna odaklanarak, doğanın ile beraber yaşamak ve her şeyin tanrıdan geldiğine, ve yine tanrıya gideceğine inanarak iyi ve de faydalı yaşamak) benimsemiş filozof imparatorunun yazdığı başucu niteliğindeki kitap... Yazar kitabında aslolanın başımıza gelen her felaketi iyi ve güzel durumlar gibi kabullenmek, az ile yetinmek, ölçülü olmak, özgüzkük ve adalete inanan insan olmaktır der. Hayatımızı dizayn edecek anahtar cümleler var bu kitapta... Bir imparatorun iç muhasebesi, okuyucunun hayatına olumlu katkı sağlayacak. Ölümü her an yaşayacakmışız gibi hareket etmeliyiz tüm eylemlerimizde. Esasen bu kitab insana bir imparatorla aynı seviyede hissettiriyor kendinizi. Neticede bir cesedi sırtlamış ufacık ruhlarız biz... Bizi birbirimizden ayıran tek fark, ahlakımızdır, bunu bilerek yaşamalıyız der... Okuyun ve okutun... Kitapla kalın... #kitapkulübü #kitap #kütüphane #kitapçı #okulöncesi #okudumbitti #kitapsözleri #kaynakkitap #kitapönerisi #kitapkurdu #kitapalıntıları #kitapçekilişi #kitaptavsiyesi #kitapaşkı #kitapsevgisi #kitapkokusu #kitaplar #kitapseverler #okur
Kendime DüşüncelerMarcus Aurelius · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202427,9bin okunma