·200 syf.····Okunma: 02 Ocak 2021 21:27 Kitapta değinilen noktalar kişinin hayat serüveninden örneklerini bulabileceği, görüşünü katabileceği ve dolayısıyla yazarın önerilerini kendi hayatından örneklerle somutlaştırabileceği ve kendine göre irdeleyebileceği noktalar ve bu da okuyucunun kitabı daha meraklı okumasını sağladığını düşünüyorum. Ne var ki yazar değindiği noktaların sebebini kendi düşünceleriyle anlatırken bazı şeyleri abartıyor gibi gelsede kitabın genel havasında çok da rahatsız etmiyor. Ve eğer bu kitaptan önce hayatınızda bir dizi karar almışsanız ve uygulamaya çalışmışsanız ve bu süreci özellikle kendinizi anlamaya çalışarak yapmışsanız kitapta değinilen konularda az çok fikir sahibisinizdir büyük ihtimalle ama yine de irade için olmazsa olmaz olan şeylerin toplu bir biçimde elinde olmasını isterseniz bu kitap çok yerinde bir tercih.
Kendisi bir tür kişisel gelişim kitabı olarak standartların dışında, bu kitapta bahsedilen şeyler sizin istediğiniz bir şeyi yapmak için sürekli bir motivasyonu korumanızdan ziyade eylem boyutuna değinilmiş ve bu eylemi nasıl süreklilik içerisinde tutabilirsiniz sorusuna cevap vermiş ve istediğiniz şeyin sonucunun kesinlikle sizinle ilgili olduğunu detaylı bir şekilde anlatmış.
Son olarak, bu kitabın etkisini artıracağını ve güzel bir kombinasyon sağlayacağını düşündüğüm iki kitap tavsiyem var onlarda: Wilhelm Schmid'in Kendiyle Dost Olmak ve Mutsuz Olmak.
Iyi okumalar...