Bilim kurgu ama insani değerleri ile ilgili farkındalık yapan bir eser.
2021 1. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2021 19:19
Rica ederim diyerekten incelememe başlamak istiyorum. Aslında nereden başlayacağımı tam olarak bilmiyorum. Kitabın konusundan kısaca bahsedecek olursak: Denise adında bir kızın dünyaya kuyrukluyıldız düşüp her şey yerle bir olduktan sonraki macerasını anlatır. Lakin bu maceralar bir gemi, bir anne, bir kız kardeş ile ilgilidir. Kitap gerçekten dram, macera, heyecan, merak etme duygusu vb. duyguları aynı anda yaşatıyor size. Kitap bilim kurgu konusundan epey fazlası. Bu, aslında çok güzel farkındalık oluşturmak için yazılmış bir eser olabilir. Hangi konulara farkındalık yapıldığından başlasam bilemiyorum gerçekten. Yazara otizm tanısı konulmuştur. Bundandır herhalde kitabın baş kahramanı olan Denise’in de otizmli bir genç olması. Denise aslında yazarın sesi. Yaşadığı olayları, günlük yaşamlarını, zorluklarını ve daha nicesini Denise karakteriyle haykırmış. Daha sonra transeksüel bireyler de dahil olmak üzere LGBT bireylere de farkındalık oluşturmuş bu kitabında. Engelli bireyleri de hayvanları da es geçmemiş. Ve gerçekten yazara çok teşekkür ederim. LGBT bireylerini sadece cinsel hazlardan ibaret olmadıklarını gösterdiği için, hayvanları önemsediği için, Arap ve Türk milletlerine de gerçekten iyi bir şekilde gösterdiği için, merak ettirdiği için, otizmli ve engelli bireylere farkındalık oluşturduğu için, kitabı sürükleyici yazdığı için ve daha niceleri için teşekkür ederim. Kitabı mutlaka okumalısınız gerçekten harika bir eser umarım devamı da gelir. Kıyametin Kıyısında Corinne Duyvis
İnsan
Kıyametin KıyısındaCorinne Duyvis · Yabancı Yayınevi · 2019184 okunma